Sub Lupă

Poluare cu ţiţei pe Jiu

Este poluare pe râul Jiu, după ce o conductă de ţiţei de la o firmă petrolieră s-a spart. Angajaţii de la protecţia mediului, dar şi cei de la direcţia apelor Jiu au supravegheat zonele afectate încă de aseară, de când a fost sesizat incidentul. Au aruncat pe Jiu 4 tone de material absorbant şi au au fost ridicate baraje să împiedice poluarea.

Incidentul a fost anunţat aseară la ora 20.00 de reprezentanţii firmei petroliere care au alertat de Direcţia Apelor Jiu şi Garda de Mediu Dolj. S-a intervenit imediat cu două tone de material absorbant, însă nu s-a reuşit să se remedieze situaţia şi azi au continuat. Au ridicat baraje absorbante şi s-a intervenit şi cu spilsorb. „Astăzi ne vedeţi organizaţi la Valea Stanciului cu aceste materiale şi încă aşteptăm să vină să sperăm şi sperăm să ajungă, sunt pe drum până când va ajunge aici poluarea , colegii de la Nedeia au nişte baraje şi funii vor să încerce să lege de pilele podului să lege aceste baraje”, spune Marin Tălău - director DAJ.

Au fost ridicate probe din apa râului Jiu şi duse la laborator pentru analize pentru a stabili cât de mult vor fi afectate vieţuitoarele din râu de această poluare. Avaria a avut loc avaria colectorului 6 transport ţiţei apă sărată Brădeşti – Gherceşti ce aparţine OMV PETROM ASSET II Oltenia, judeţul Dolj. Conducerea firmei petroliere va fi amendată de cei de la garda de mediu cu amenda maximă, în cuantum de 100.000 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...