Reportaj

Sute de tone de cartofi timpurii au plecat în Polonia din Călăraşi

A fost un an bun pentru producătorii de cartofi timpurii din comuna Călăraşi, din judeţul Dolj, localitate renumită pentru această cultură. Producătorii au reuşit să obţină şi 30 de tone la hectar. Cei care au cultivat în solar, au vândut acum 3 săptămâni şi cu 10 lei kilogramul. Cea mai mare cantitate de cartofi a ajuns însă în Polonia.

Primii cartofi au ieşit pe piaţă acum trei săptămâni, însă au fost cultivaţi în solarii. S-au vândut şi cu 10 lei pentru un kilogram. De o săptămână producătorii au început să recolteze şi cultura din câmp, iar majoritatea pleacă către Polonia la preţul de 2 lei pentru un kilogram. „A fost un an foarte bun, producţia...aici avem în jur de 85 de ari, aşteptăm să iese cel puţin 20 de tone, 22 de tone. E foarte bun. Şi în alţi ani a fost foarte bun dar şi anul acesta, am prins şi un preţ bun la început cu 2 lei , la tiruri la polonezi”, spune un producător. Vergică Şovăilă, primarul din Călăraşi face eforturi pentru a-i ajuta pe producători.

„Am încercat şi am reuşit să facem o cooperativă agricolă, horticola îi zice, însă oamenii încă sunt reticenţi de ada prin această cooperativă, ea este nou înfiinţată, nu a putut să intre pe piaţă şi mă refer la contracte ferme încheiate”, spune edilul.

În localitatea Călăraşi sunt cultivate 300 de hectare cu cartofi timpurii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...