Sub Lupă

Fostul primar al oraşului Calafat, condamnat definitiv la închisoare pentru abuz în serviciu

Mircea Guţă, fostul primar al oraşului Calafat, a fost trimis în judecată în anul 2014 de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat pe data de 23 mai la 4 ani şi 11 luni de închisoare, iar senţina este definitivă.

Fostul primar al oraşului Calafat este acuzat că a achiziţionat diverse bunuri de la o firmă administrată de un apropiat al lui Bercea Mondial. Mircea Guţă ar fi a primit şpagă un autoturism Chrysler pentru a încheia afacerea, iar în anul 2014 a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Craiova pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Anchetatorii au stabilit că Mircea Guţă a făcut o serie de achiziţii prin care a păgubit bugetul oraşului cu peste 300.000 de euro Procurorii DNA-Craiova au stabilit că Mircea Guţă a fost sprijinit de inculpatul Constantin Coman, care i-a pus la dispoziţie facturi fiscale, pe elemente componente, în situaţia în care s-au livrat bunuri finite. Anchetatorii susţin că s-a urmărit atât obţinerea unui prag valoric mai mic decât cel prevăzut de lege în materia achiziţiilor publice, ca limită pentru achiziţiile directe, cât şi un preţ supraevaluat, raportat la preţurile de piaţă şi cele menţionate în SEAP, pentru bunuri similare.

Cadoul primit l-a convins pe fostul edil al oraşului Calafat să încalce legislaţia privind achiziţiile publice, a unor relaţii comerciale între instituţia publică şi societăţile comerciale administrate de Constantin Coman Constantin.

Fostul primar al oraşului Calafat a fost condamnat la închioare anul trecut în luna martie de Tribunalul Dolj la 5 ani şi 4 luni de închisoare. Sentinţa nu a fost defintivă şi a fost atacată cu apel, iar magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat defintiv pe Mircea Gută pe data de 23 mai la 4 ani şi 11 luni de închisoare.

„Inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 11 luni închisoare, în condiţiile art. 60 C.p., pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g C.p. pe o perioadă de 2 ani şi pedeapsa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi pe perioada prev. de art. 65 alin. 3 C.p.. În baza art. 48 alin. 1 C.p. rap. la art. 13 ind. 2 din Leg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. cu aplic. art.35 alin. 1 C.p. şi art. 75 alin. 2 lit. a C.p. rap. la art. 76 alin. 1 C.p. şi art. 396 alin. 10 C.p.p. şi art. 5 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul Coman Constantin la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g C.p. ca pedeapsă complementară şi pedepasa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi în condiţiile art. 65 alin. 3 C.p.. Obligă inculpatul în solidar şi la plata dobânzii legale calculată la suma de 1.399.220,69 lei reprezentând prejudiciu. Constată că inculpatul Coman Constantin a achitat suma de 404.500 lei din totalul prejudiciului“, se arată în motivarea instanţei.

Mircea Guţă, fostul primar al oraşului Calafat, a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...