Politică

Romulus Bulacu: Avem nevoie de măsuri pentru stimularea tinerilor fermieri

Domnule Ministru,

Pentru că au putut pleca la muncă în străinătate mai uşor, după integrarea României în UE, mulţi tineri s-au lăsat de lucrat pământul şi au emigrat. Rezultatul este că populaţia ocupată din agricultură a scăzut de la an la an, rezumându-se astăzi la un pic peste 1.500.000 de cetăţeni interesaţi de muncă agricolă. Din aceştia, conform cererilor de subvenţie depuse la APIA, peste 65% sunt persoane peste 55 de ani, de patru ori mai mulţi decât numărul tinerilor fermieri sub 25 de ani.

Avem nevoie să stimulăm un proces de înnoire generaţională. Cu toate că există programe în domeniu care ar încuraja tinerele generaţii de fermieri, nu există interes, iar transferul de proprietate între cei vârstnici şi cei tineri nu se întâmplă.

Având în vedere cele expuse, domnule ministru, vă rog să-mi comunicaţi:
1. Care sunt măsurile şi facilităţile oferite de Minister pentru stimularea tinerilor fermieri?
2. Care sunt motivele identificate de ministerul dumneavoastră ca fiind principalele cauze pentru care tinerii fermieri nu sunt atraşi de muncile agricole?
3. Care este strategia ministerului dumneavoastră privind implementarea şi mediatizarea în rândul tinerilor a ofertelor din domeniu?

Vă mulţumesc.
Solicit răspuns scris.

Senator Romulus Bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...