Administraţie

Primarul din Mateeşti şi fostul consilier judeţean Marin Victor Giovani, declaraţi incompatibili de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 16 foşti şi actuali aleşi locali printre care şi doi primari din judeţul Vâlcea şi un fost consilier judeţean.

Potrivit ANI, Alexie Valerian Ion, primarul localităţii Mateeşti, în perioada 19 iunie 2012 – 01 martie 2013, a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă (agent comercial) în cadrul S.C. Alexie G.V. S.R.L., obţinând venituri din salarii în cuantum de 70.000 lei.

De asemenea, în perioada 19 iunie 2012 – 19 iulie 2014 a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată, obţinând subvenţii în cuantum de 13.151 lei, în urma implementării proiectului „Fermă de semi-subzistenţă a PF Alexie Valerian Ion, Comuna Mateeşti, jud. Vâlcea”.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) şi k) din Legea nr. 161/2003 şi nu a respectat dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza 1din acelaşi act normativ.

De asemenea, Marin Victor (Giovani), fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost găsit de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate în stare de incompatibilitate. Astfel, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean 2012 - 2016, S.C. Giovanni S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a furnizat o serie de produse către Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea (regie autonomă aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Vâlcea), încălcând astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...