Sport

Victorie reconfortantă

În primul joc din noua ediţie a Ligii Campionilor la handbal feminin, Oltchim a câştigat duminică seara, în Sala Traian, 30-25 (15-12) cu Hypo Viena.

Susţinută de circa 2.000 de suporteri, noua echipă a Oltchimului a obţinut o victorie clară, 30-25 (15-2) cu Hypo Viena, la capătul unui joc în care vâlcencele au condus în permanenţă. Cu problemele financiare rezolvate, roş-albastrele, văzute printre favoritele la câştigarea Ligii, şi-au văzut de treabă şi au arătat ceea ce toată lumea aşteaptă, un handbal de calitate. În atac, diferenţa a fost făcută în mare măsură de Katarina Bulatovic, echipa vâlceană având în sfârşit o „gură de tun” capabilă să înscrie regulat de la distanţă. În apărare, trioul Bulatovic-Brădeanu-Jovanovic a fost greu de depăşit, iar când totuşi s-a întâmplat, portarul Silvia Navarro a arătat că suplineşte cu succes absenţa lui Amandine Leynaud, operată la ligamente. Revenirile după lungi absenţe ale lui Neagu, Stanca şi Ungureanu au fost şi ele de bun augur, toate cele trei jucătoare având prestaţii foarte bune. Singurul neajuns a fost accidentarea Iuliei Curea, care însă pare a nu fi una prea gravă, aceasta primind o lovitură dureroasă în muşchi. Muntenegreanca Bulatovic a fost de departe cea mai bună jucătoare de pe teren. „Sunt foarte mulţumită, e bine că am învins. Recunosc, am avut puţine emoţii, era primul meci important. Când am intrat în sală am simţit aşa un fior, Vâlcea are un public minunat, aşa cum era şi la Podgorica! Chiar dacă era egal, am crezut tot timpul în noi. Nu ne-am înţeles în apărare, dar când a început să se lege şi defensiva, totul a intrat în normal. Acum însă trebuie să uităm acest meci, am câştigat, avem două puncte şi nu mai contează”, a spus Bulatovic. Oana Manea spune că ea şi colegele sale au avut probleme doar în primele 20 de minute. „E firesc, a fost un nou început, avem o echipă aproape complet nouă. Debutul jocului a fost strâns, am avut în faţă o echipă extrem de bătăioasă, care nu a cedat niciun moment. Din minutul 20, în prima repriză, jocul nostru s-a schimbat, ne-am apărat mai bine şi pe final ne-am descătuşat. Mai avem mult de muncă, suntem încă o echipă în formare, dar trebuie să mergem din victorie în victorie şi calificarea va fi mai uşoară”, a spus Oana. Pentru Vâlcea au marcat Bulatovic 10, Barbosa 4, Manea 4, Neagu 3, Managarova 2,Stanca 2, Jovanovic 2, Brădeanu 2, Nechita 1. Sâmbătă, 20 octombrie, roş-albastrele vor juca al doilea meci din Grupa A, în Germania, cu Buxtehuder.

OMV Petrom a devenit principalul sponsor

Cu două ore înaintea partidei cu Hypo, reprezentanţii OMV Petrom au semnat contractul de sponsorizare cu CS Oltchim. La parafarea înţelegerii au fost prezenţi Răzvan Nicolescu (directorul de afaceri publice şi reglementare OMV Petrom), Narcisa Lecuşanu (director în cadrul FR Handbal), Cristina Neagu şi Andrei Luca - vicepreşedinte Oltchim. „Clubul Oltchim este un simbol pentru sportul românesc şi era de datoria noastră să fim alături de el. O să virăm în următoarele săptămâni o primă tranşă de 250.000 de euro către club, iar apoi vom negocia viitoarele sume”, a spus Nicolescu, care le-a oferit lui Neagu, Lecuşanu şi Luca câte o insignă cu simbolul Petrom. „Ne bucurăm că problemele financiare sunt pe cale să se rezolve. Iar acest lucru ne oferă liniştea pentru a ne pregăti să obţinem performanţă, rezultatele pe care ni le-am propus. Sper să-i facem pe cei de la Petrom să fie mândri de rezultatele noastre. Eu şi colegele mele vom alimenta numai de la Petrom”, a spus Neagu. La jocul cu Hypo au fost împărţite circa 600 de tricouri roşii, galbene şi albastre cu însemnele noului sponsor, Petrom.

"Nu a fost un joc uşor, aşa cum anticipam, dar, când jucătoarele au simţit sala, încurajările, au jucat mai bine, s-au mobilizat aşa cum trebuia.", Jakob Vestergaard, antrenor Oltchim

„Echipa s-a mobilizat când a simţit sala”

Tehnicianul Oltchimului, Jakob Vestergaard s-a declarat mulţumit de cele două puncte obţinute de echipa sa. „Nu a fost un joc uşor, aşa cum anticipam, dar, când jucătoarele au simţit sala, încurajările, au jucat mai bine, s-au mobilizat aşa cum trebuia. Oricum, atmosfera a fost fantastică, în Danemarca nu am avut parte de aşa ceva. Noi mai avem multe de îmbunătăţit, sunt sigur că în meciurile viitoare vom evolua mai bine, vom creşte de la partidă la partidă. Sunt mulţumit de victorie, de cele două puncte, e important că am debutat cu o victorie. Nici cu echipa din Germania nu ne va fi uşor. Handbalistele lor nu au talie, dar sunt foarte rapide, acest aspect va trebui să îl avem în vedere”, a spus Vestergaard.

Neagu, în genunchi în faţa suporterilor

Intrată în minutul 19, Cristina Neagu a fost ovaţionată de cei 2.000 de spectatori din tribunele Sălii Traian. Neagu a avut o evoluţie foarte bună şi pare să redevină rapid jucătoarea de senzaţie care era înainte de operaţia pe care a suferit-o în iunie 2011 şi a scos-o din circuit mai bine de un an şi jumătate. Neagu a înscris trei goluri şi a oferit două pase decisive, dar a contribuit decisiv şi în apărare! După ce tot meciul galeria a afişat un banner cu mesajul: „După 20 de luni de chin, urmează succesul deplin”, Cristina a oferit o secvenţă emoţionantă. Le-a mulţumit fanilor şi a îngenuncheat pe parchetul sălii în uralele celor 2000 de suporteri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...