Special

Sărbătoarea bujorului la Pleniţa... fără bujor

10.000 de oameni au venit azi la Sărbătoarea Bujorului, ce se sărbătoreşte în fiecare an în localitatea Pleniţa din judeţul Dolj, acolo unde este cea mai mare arie protejată de bujor sălbatic. Mulţi dintre ei au venit de la sute de kilometri să vadă bujorii, dar....au trăit o mare dezamăgire. Plantaţia a fost distrusă în urmă cu trei zile de o grindină.

Pădurea cu bujori din Pleniţa este arie protejată, de interes naţional, încă din anul 2000 şi este cunoscută în ţară. An de an, mii de curioşi, în data de 20 mai, când este sărbătorit bjorul vin aici să vadă aceatsă plantaţie. Numai că anul acesta bujorul a fost sărbătorită.....fără bujor.

„Nu mai găsim bujori datorită intemperiilor vremii care au avut loc acum patru cinci zile când o grindină puternică a distrus aproape totul în această minunată pădure”, spune Mihai Calafeteanu- primarul comunei Pleniţa.

Mulţi dintre cei prezenţi azi la sărbătoarea bujorului au venit special de la sute de kilometri, dar au fost foarte dezamăgiţi. Pădurea cu bujori din Pleniţa este arie protejată, de interes naţional, încă din anul 2000. Aria protejată se întinde pe o suprafaţă de 60 de hectare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...