Inedit

Cei mai buni studenţi de la Mecanică, în competiţie la Universitatea din Craiova

Echipe de la 12 dintre cele mai importante universităţi din România se vor confrunta la Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova în cadrul Concursului Naţional Studenţesc de Mecanică „Andrei G. Ioachimescu” în perioada 17-19 mai 2018, organizat în acest an de Departamentul de Mecanică Aplicată şi Construcţii Civile.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 18 mai 2018, ora 9.00, în Aula Magna a Facultăţii de Mecanică. Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni (secţiunea de ingineri mecanici I, secţiunea de ingineri mecanici II, secţiunea de ingineri constructori şi secţiunea de ingineri din alte profile).

Competiţia este organizată sub tutela Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR), a Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR) şi a Societăţii Române de Mecanică Teoretică şi Aplicată (SRMTA).

În urma concursurilor locale desfăşurate la nivelul fiecarei universităţi au fost selectaţi cei mai buni studenţi în domeniul disciplinei Mecanică şi au fost înscrişi 75 de studenţi pentru faza naţională a concursului, fază care se va desfăşura la Facultatea de Mecanică din Universitatea din Craiova. Studenţii vor fi însoţiţi de 28 cadre didactice din următoarele instituţii de învăţământ universitar: Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Academia Tehnică Militară - Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică din Piteşti, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Universitatea din Craiova. Cadrele didactice vor fi implicate în elaborarea subiectelor şi în corectarea lucrărilor concurenţilor.

Dupa finalizarea lucrărilor de concurs, participanţii, însoţiţi de colegii lor de la Facultatea de Mecanică din Craiova implicaţi în organizare, se vor bucura de o relaxare binemeritată vizitând oraşul Craiova, printre obiective numărându-se Uzinele Ford, Parcul Poporului şi Centrul Vechi, precum şi alte obiective culturale.

Cei mai buni studenţi din concurs vor fi premiaţi în cadrul festivităţii de premiere care va avea loc în Aula Magna a Facultăţii de Mecanică, sâmbătă, 19 Mai 2018, începând cu ora 9.00. Mai multe premii speciale vor fi acordate celor mai buni studenţi din partea AGIR, ASTR, SRMTA, Universităţii Politehnica din Bucureşti, Universităţii din Craiova, precum şi din partea altor instituţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...