Actualitate

Studenţii Facultăţii de Mecanică, din nou pe podium

Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova s-a clasat pe locul al II-lea la competiţia monoposturilor cu propulsie termică, precum şi la cea pentru monoposturile cu propulsie electrică la competiţia internaţională Kart Low Cost – K.L.C.2018.

Echipele constituite din studenţii: Baica Cristian, Boboc Ştefan, Budică Mihai, Butaru Marius, Cojocaru Valentin, Golu Ovidiu, Iacob Dan, Pasă Mihai, Popa Elena, Niţu Elvis şi Radu Laurenţiu au fost coordonate de prof. univ. dr. ing. Ilie DUMITRU alături de conf. univ. dr. ing. Laurenţiu RACILĂ (responsabil proiect 2), şef. lucr. univ. dr. ing. Dragoş TUTUNEA (responsabil proiect 3) şi de asist. univ. dr. ing. Alexandru Mihai DIMA, respectiv asist. cercet. dr. ing. Lucian MATEI (responsabili proiect 1). La ediţia din acest an au concurat 12 echipe din universităţi din România şi Franţa, studenţii prezentându-şi în concurs creaţiile şi soluţiile termice, respectiv electrice.

Reprezentanţii Facultăţii de Mecanică din Craiova au condus în proba de proiect tehnic cu propulsie termică (abordarea profesională devenind o certitudine, după ce şi la ediţia precedentă de la Magny Cours au ocupat aceeaşi poziţie), în calificări la curse, în probele de sprint şi slalom. Remarcăm conceperea şi realizarea KLC cu propulsie electrică în cadrul Facultăţii de Mecanică, într-o abordare absolut originală, fapt ce transformă instituţia în furnizor de soluţii alternative pentru automobilul de mâine.

Competiţia iniţiată de Fédération Européenne des Ecoles d'Ingénieurs Automobile et Transports (FEEIAT), entitate academică franceză din care fac parte peste 30 de institute şi universităţi, se derulează anual, la nivel european. Prima ediţie a avut loc pe circuitul de la Magny-Cours, iar actuala ediţie s-a desfăşurat în România, în perioada 10-13 mai 2018, gazdă fiind Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Studenţii Facultăţii de Mecanică din Craiova participă constant, începând cu ediţia din anul academic 2015-2016, remarcându-se încă de la debut prin rezultate tehnice şi sportive. Obiectivul principal al acestui eveniment dedicat creaţiei studenţeşti din domeniile autovehiculelor şi transporturilor este acela de a proiecta, optimiza, construi, calibra şi testa în condiţii de competiţie, monoposturi de tip „kart low cost”.

Beneficiile sunt multiple, studenţii participanţi fiind în postura de a gestiona proiecte, prin iniţiativă, dedicare, spirit de echipă, asumarea responsabilităţilor şi implicare activă în rezolvarea provocărilor pe parcurs. În fapt, K.L.C. reprezintă un adevărat forum academic destinat formării teoretice şi aplicative a viitorilor ingineri din domeniile Ingineria Autovehiculelor şi Ingineria Transporturilor, fiind arena perfectă a întrecerii, colaborării şi învăţării pentru studenţi din universităţi din Franţa şi România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...