Angajaţii Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” au participat astăzi la o nouă acţiune desfăşurată în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”. Împreună cu preşcolarii de la Grădiniţele „Elena Farago” şi „Nicolae Romanescu”, cu elevii de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” şi cei de la Liceul „Henri Coandă”, care au fost însoţiţi de cadre didactice, bibliotecarii au mers în Pădurea Bujorului, din localitatea Pleniţa.
În mijlocul naturii, cei aproape 150 de copii au admirat specia de floră protejată bujorul românesc, o specie de floare unică în Europa. Bujorul românesc, cunoscut sub denumirea botanică de Paeonia romanica peregrina, este şi cea mai veche floare din România. Bujorul românesc se găseşte în doar cinci rezervaţii din ţara noastră, aflate în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Mureş.
În cadrul acţiunii, intr-o atmosferă destinsă, copiii, cadrele didactice şi angajaţii Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” au lipit pe copaci mesaje de conştientizare şi informare a publicului pentru protejarea florei spontane şi a pădurii. Acţiunea de astăzi, care a durat mai multe ore, s-a desfăşurat cu sprijinul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului şi a primăriei Pleniţa.