Reportaj

Autobuze electrice pe drumuri de pământ şi cu gropi

5 milioane de euro pentru 3 microbuze electrice pentru transport în comun, o staţie de încărcare şi 7 străzi asfaltate. Un proiect cu fonduri europene la care visează autorităţile locale din oraşul Dăbuleni din judeţul Dolj. Microbuzele electrice vor trebui însă să circule pe alte 60 de străzi neasfaltate, de pământ şi pline de gropi.

Vestea că primăria vrea să achiziţioneze cele 3 microbuze electice s-a răspânduit repede printre locuitori care fac haz de necaz. Nu ştiu cum vor circula microbuzele pe străzile de pământ şi pline de gropi. „Suntem oraş. Oraş cu numele. Oraş cu numele pentru a plăti taxe mai mari pentru oraş, dar celelalte pentru noi nu prea se văd. Foarte multe străzi neasflatate, foarte multe. Uitaţi asta, Caracalul, zace de doi ani...Ar fi nevoie de aceste microbuze electirce? Cinstit, nu”, spune un localnic.

În prezent în oraş sunt aproximativ 90 de străzi neasfaltate. Acum se lucrează la reabilitarea a 20 de străzi şi se speră ca odată cu proiectul în valoare de 5 milioane de euro să mai fie asfaltate alte 7 străzi. „Mai rămân totuţi 50 şi ...de străzi neasfaltate. Avem personal calificat Se lucrează la proiecte şi sperăm să depăşim momentul la care ne aflam acum doi ani şi la cel care ne aflăm acum pentru că vrem să se cunoască că Dăbuleniul este oraş”, spune Claudia Ghiţă, purtătorul de cuvânt de la primăria Dăbuleni.

În oraşul Dăbuleni trăiesc 12.000 de locuitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...