Eveniment

Incendiu la mall-ul Shopping City din Rm. Vâlcea

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în data de 06.05.2018, la ora 18.29 în Râmnicu Vâlcea, pe strada Ferdinand, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta Shopping City. Flăcările s-au declanşat în exteriorul clădirii la un tablou de distribuţie a energiei electrice.

Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 50 kg deşeuri carton şi plastic, s-a degradat un tablou electric de organizare de şantier, şi cablu electric aferent. Preventiv, personalul de pe locul de muncă din incinta centrului comercial a evacuat un număr de circa 300 de persoane care se aflau în incintă, înlăturând astfel pericolul unor alte incidente.

Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la tabloul electric, în urma neizolării corespunzătoare a unor cabluri.

În legătură cu incendiul produs în exteriorul Shopping City Râmnicu Vâlcea în data de 6 mai 2018, reprezentanţii centrului comercial au declarat:

„Siguranţa clienţilor noştri reprezintă o prioritate constantă şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie care poate reprezenta un pericol. Centrul comercial dispune de autorizaţia de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi toate sistemele noastre de siguranţă funcţioneză conform normelor în vigoare. În ceea ce priveşte incendiul produs în exteriorul centrului comercial în data de 6 mai 2018, echipa centrului a reacţionat corespunzător, întrerupând imediat alimentarea cu electricitate a tabloului electric şi intervenind rapid pentru stingerea incendiului. Sistemele de detecţie şi alarmare au pornit imediat şi toate persoanele din clădire au fost evacuate în siguranţă. In aproximativ 30 de minute, activitatea mallului a fost reluată în parametri optimi. Mai departe, am reverificat toate sistemele electrice ale centrului pentru a ne asigura că toate echipamentele sunt funcţionale şi am luat toate măsurile pentru a evita producerea altor incidente pe viitor.“

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...