Special

Căpşune la preţ de trufandale

Căpşune la preţ de trufandale. Un producător din judeţul Olt vrea să dea lovitură în această perioadă şi să facă profit de pe urma căpşunelor pe care le vinde cu 20 de lei kilogramul. Tânărul spune că numai aşa poate să îşi amortizeze investiţia de peste 20.000 de euro pe care a făcut-o atunci când s-a apucat de afacerea cu căpşune. A plantat pe o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi căpşuni şi recoltează săptămânal 700 de kilograme.

„Culoarea spune totul. Dacă au un roşu închis putem să le culegem pentru că înseamnă că sunt maturate complet”, spune fermierul.

Ionuţ Radu este singurul producător din Olt care a reuşit să ajungă în aceste zile cu căpşunele în pieţele din Slatina. A vândut în urmă cu trei zile prima recoltă. Acum o pregăteşte pe cea dea doua şi se grăbeşte pentru că preţul este unul foarte bun. „Cu siguranţă este mai ales că la mine este în sistem protejat şi scoatem cultura extra-timpuriu. Preţurile sunt altfel, bineînţeles că şi costurile ca să construieşti un solar sunt pe măsură, dar suntem protejaţi de intemperii, ploaie, vânt, se anunţă şi grindină şi atunci ar fi probleme”, spune acesta. „Preţul este unul bun? Da pentru această perioadă este foarte bun, practic în primele două săptămâni câştigăm marea cantitate de bani. Cât este preţul? La ora actuală 20 de lei”, mai spune producătorul.

Familia tânărului, cea care îl ajută să dezvolte afacerea spune că deşi preţul este mare şi munca este pe măsură.

Căpşunele din Obârşia vor ajunge mâine dimineaţa în cea mai mare piaţă din Slatina.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...