Sub Lupă

Reţinută pentru metoda accidentul

Poliţiştii din Craiova au reţinut o femeie, care este bănuită de complicitate la comiterea de înşelăciuni prin metoda „accidentul”, de către persoane încarcerate. În urma mai multor percheziţii efectuate la locuinţa acesteia şi într-un penitenciar, au fost ridicaţi bani, telefoane mobile şi cartele telefonice.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Craiova şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani au efectuat o percheziţie la domiciliul unei femei, de 23 de ani, din Petroşani, bănuită de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

„De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, au fost efectuate două percheziţii într-un penitenciar, în două camere de detenţie unde sunt încarcerate persoane bănuite de comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda „accidentul”. În fapt, la data de 18 februarie a.c., unul dintre cei încarceraţi ar fi contactat telefonic o femeie, de 71 de ani, din Craiova şi, sub pretextul că fiica sa ar fi suferit un accident, ar fi determinat-o să îi dea 5.500 de euro şi 10.000 de lei femeii cercetate, care ar fi ridicat banii de la locuinţa victimei. De asemenea, una dintre persoanele încarcerate ar fi contactat telefonic, la data de 7 aprilie a.c., o altă femeie, de 65 de ani, din Craiova şi s-ar fi recomandat a fi medic chirurg care urma să opereze o cunoştinţă de-a victimei, la o clinică privată din Bucureşti. Cel în cauză ar fi determinat-o să-i dea 15.000 de lei femeii cercetate, care i-ar fi ridicat de la domiciliul victimei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

În urma percheziţiei, din locuinţa femeii în cauză au fost ridicaţi 25.900 de lei, documente de transfer bancar către persoanele încarcerate sau către rude şi prieteni ai acestora, 4 telefoane mobile, 4 cartele telefonice şi obiecte de vestimentaţie folosite la comiterea faptelor. De asemenea, în urma percheziţiilor din penitenciar, au fost ridicate 2 telefoane mobile, două cartele telefonice, precum şi alte 6 telefoane mobile ce fuseseră depistate şi ridicate anterior de personalul penitenciarului de la deţinuţi.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...