Administraţie

Fostul consilier al lui Solomon, trimis în judecată pentru luare de mităe

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie l-au trimis în judecată, sub control judiciar, ape Florin Lobdă, la data faptei consilier personal al primarului municipiului Craiova, Antonie Solomon, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului în cursul anului 2010, Florin Lobdă, în calitate de consilier personal al primarului municipiului Craiova, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu care constau în atragerea de sponsori pentru diverse evenimente organizate de Primăria Craiova, a pretins de la un om de afaceri, organizator al unui eveniment muzical (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând un comision din încasările primite de organizatorul evenimentului cu titlu de sponsorizare de la mai multe societăţi care aveau lucrări în desfăşurare cu Primăria municipiului Craiova. Ulterior, în baza acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, inculpatul a primit în total suma de 214.880 lei. “În acelaşi context, în prima jumătate a anului 2012, inculpatul Lobdă Florin-Nelu a pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 40.000 de euro şi a primit de la acesta un autoturism marca BMW X6. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului. De asemenea, aceeaşi măsură s-a mai dispus şi asupra a 30 părţi sociale pe care inculpatul le deţine la două societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...