Special

Întâlnire cu delegaţii României la ONU de Ziua Tineretului

Tinerii craioveni sunt invitaţi miercuri, 2 mai, începând cu ora 18:00, la o întâlnire cu Ioana Covei şi Vlad Măcelaru, actualii Delegaţi de Tineret ai României la ONU. Evenimentul, gândit sub forma unui seminar, va avea loc în Aula Magna a Facultăţii de Drept şi se desfăşoară chiar de “Ziua Tineretului”. Intrarea este liberă.

Scopul seminarului este stabilirea unui dialog între tineri despre oportunităţile de implicare în procesul decizional, pornind de la nivel local şi până la cel naţional, şi încurajarea noii generaţii să devină facilitator ai schimbărilor pe care şi le doreşte. Ioana şi Vlad vor prezenta perspectivele programului din care fac parte, vor vorbi despre activitatea lor de până acum şi despre lucrurile experimentate la New York, în cadrul deplasărilor la ONU.

Totodată, vor lansa dezbateri tinerii prezenţi pe tema problemelor cu care se confruntă fiecare şi a posibilelor soluţii la acestea. Evenimentul este deschis tuturor şi se adresează atât tinerilor interesaţi de diplomaţie şi relaţii internaţionale, cât şi celor care doresc să se implice în problemele şi politicile de tineret, la nivel naţional şi internaţional. „Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental, implementat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, de reprezentare publică a intereselor tinerilor români la nivel internaţional. Cei doi Delegaţi, sunt selectaţi anual printr-un proces naţional şi deschis de selecţie şi reprezintă interesele generaţiei lor în cadrul lucrărilor organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma consultărilor cu tinerii.

Seminarul este organizat de către Asociaţia Tineretul ONU - Filiala Craiova, cu sprijinul celor de la Acţiunea pentru Renaşterea Craiovei (ARC), AIESEC Craiova, Uniunea Studenţilor din România, ELSA Craiova, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Asociaţia Tinerii 3D, Asociaţia Allons-y, Asociaţia pentru Tineri Streets, Asociatia Studenţilor Basarabeni din Craiova, ACCES Oltenia şi Rotaract Club Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...