Special

Maestre, drum lin în lumină…

În ultima zi a lunii aprilie a lui 2018, familia, colegii de-o viaţă, craioveni, personalităţi culturale, oficialităţi, dar şi regizorul Silviu Purcărete l-au condus pe ultimul drum pe MAESTRUL ILIE GHEORGHE, un titan al scenei româneşti.

În cei 50 de ani de impresionantă carieră, Ilie Gheorghe a interpretat sute de roluri şi a câştigat zeci de premii. A fost premiat de UNITER, de Academia Română şi de alte instituţii naţionale de cultură. A fost cel mai bun actor al anului 1994, iar în 2004 a primit Premiul Naţional „Marin Sorescu” conferit de Academia Română, Meritul Cultural în grad de Cavaler. În anul 2011 a primit premiul pentru întreaga activitate. A fost aclamat pe scenele internaţionale din întreaga lume. Marin Sorescu l-a onorat cu prietenia sa şi l-a considerat cel mai bun Iona. American Biographical Institute l-a nominalizat pentru titlul „Omul anului” pe 1996.

În 2008, Primăria şi Consiliul Local Craiova i-au conferit titlul de Cetăţean de Onoare. Personalitate culturală uriaşă, apreciat şi de unul dintre cei mai mari regizori ai lumii – Robert Wilson, care spunea despre Ilie Gheorghe că tot “ceea ce face este genial”, Maestrul şi-a păstrat, pe scena vieţii, o copleşitoare şi exemplară modestie.

Primăria Municipiului Craiova transmite sincere condoleanţe familiei marelui actor craiovean Ilie Gheorghe, Cetăţean de Onoare al Craiovei.

Maestre, drum lin în lumină!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...