Politică

Cristian Buican solicită Guvernului modernizarea drumurilor naţionale din judeţul Vâlcea

​Statistica prezentată de INS privind starea infrastructurii rutiere din România ne dezvăluie adevăratul dezastru în care se regăsesc drumurile naţionale din ţara noastră. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră inadmisibil ca în anul 2018, într-o ţară membră a Uniunii Europene să mai existe aproximativ 200 de km de drumuri naţionale pietruite şi „de pământ”. De asemenea, este îngrijorător faptul că aproape jumătate din drumurile naţionale din România au durata de serviciu depăşită. Pe cale de consecinţă, prin intermediul unei interpelări, parlamentarul Cristian Buican, i-a solicitat Ministrului Transporturilor modernizarea cât mai rapidă a drumurilor naţionale din judeţul Vâlcea, în condiţiile în care de peste 10 ani niciun drum naţional din judeţ nu a fost modernizat sau reabilitat, în întregime.

​Preşedintele PNL Vâlcea l-a informat pe Ministrul Transporturilor de starea jalnică a DN 7D, DN 7A, DN 67B şi DN 65C şi i-a solicitat să îi prezinte de urgenţă un calendar şi termene precise privind procedurile pentru modernizarea/reabilitarea acestor DN-uri. Parlamentarul liberal Cristian Buican a subliniat faptul că DN 7D este în prezent un drum naţional de pământ şi că modernizarea acestuia ar asigura o variantă rutieră alternativă pentru perioadele când sunt blocaje pe Valea Oltului. De asemenea, deputatul Cristian Buican a insistat şi pentru DN 7A, singura legătură a cetăţenilor judeţului Vâlcea cu două obiective turistice importante (şoseaua Transalpina şi pârtia de schi Transalpina). Un caz special prezentat Ministrului Transporturilor de către parlamentarul Cristian Buican este şi DN 67B, acolo unde, în ciuda faptului că încă din anul 2010 a fost atribuit contractul pentru reabilitarea acestui DN, nici până astăzi nu s-a început lucrarea propriu-zisă. Un alt DN ce tranzitează judeţul Vâlcea şi pentru care deputatul Cristian Buican a solicitat modernizarea este şi DN 65C.

​„Săptămâna trecută am fost în sudul judeţului şi am văzut starea execrabilă a DN 67B. Acest drum trebuia reabilitat încă din anul 2010 şi nici până astăzi nu au început lucrările. Aşa ceva este inacceptabil şi am solicitat explicaţii Ministerului Transporturilor. De asemenea, am prezentat decidenţilor guvernamentali situaţia DN 7D, drum naţional de pământ şi a DN 7A, singura legătură rutieră a cetăţenilor judeţului Vâlcea cu două obiective turistice de însemnătate regională, ce arată ca după bombardament. În plus, am solicitat şi demararea procedurilor privind modernizarea DN 65C. De mai bine de 10 ani, niciun drum naţional din judeţul Vâlcea nu a beneficiat de vreun program de reabilitare/modernizare. S-au făcut doar peticiri şi în rest multe promisiuni PSD-iste. Ţinând cont că procedurile birocratice pentru modernizarea unui drum naţional pot dura, consider că este imperativ necesar ca responsabilii de la Ministerul Transporturilor să iniţieze de îndată modernizarea celor patru drumuri: DN 7D, DN 7A, DN 67B şi DN 65C”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...