Inedit

Adopţi un maidanez, pleci în excursie la Cozia

Adopţi un câine maidanez, pleci în excursie în staţiunea Cozia, din judeţul Vâlcea. Aşa încearcă să îi scape autorităţile locale din Calafat, judeţul Dolj de cei peste 200 de câini de pe străzile din municipiu. Nu au un adăpost, iar maidanezii capturaţi sunt adăpostiţi benevol de o asociaţie pentru protecţie a animalelor din comuna Desa. Numai că proprietara acestei asociaţii nu mai are fonduri pentru hrana animalelor şi împreună cu primarul s-au gândit la această soluţie.

250 de câini sunt în prezent în adăposul asociaţiei Măriuţa din localitatea Desa şi alţi 200 pe străzile din Calafat. Pentru a evita ca cei din adăpost să nu moară de foame pentru că nu mai există fonduri pentru hrana acestora şi pentru a evita ca locuitorii din Calafat să fie muşcaţi de maidanezi, cum s-a întâmplat acum două luni, autorătăţile locale s-au gândit să ofere o excursie gratis celor care adoptă un câine, Campania a început la sfârşitul săptămânii trecute şi se va termina în data de 5 mai. „Avem problemele pe care le avem la nivelul municipiului şi şi s-a considerat că trebuie puţin impulsionat şi astfel s-a hotărât ca fiecare persoană care adoptă un câine să beneficieze de o excursie la Cozia. Fondurile provin din sponsorizări”, spune Dan Vârtopeanu, administratorul primăriei Calafat.

„Fiecare dintre noi putem salva o viaţă. Şi nu cred că este ok să-i duci şi să-i omoare în adăposturile publice. Căţeii de la Calafat nu sunt atât de mulţi. Am putea să găsim o soluţie pozitivă pentru ei. Excursie domnului primar mi se pare extraordinară”, spune Daniela Popovici, proprietarul asociaţiei Măriuţa.

Din nefericire, în urmă cu două luni, un copil de 10 ani din Calafat a fost muşcat de câinii maidanezi de pe străzile din municipiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...