Administraţie

A fost aprobat contractul de concesionare a serviciilor de colectare pentru deşeuri

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus, luni, adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „EcoDolj“, în cadrul căreia a fost aprobat contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare şi transport al deşeurilor în judeţ, precum şi operarea staţiei de sortare şi transfer Goicea.

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj şi al ADI „EcoDolj“, a evidenţiat faptul că semnarea documentelor va oferi condiţiile necesare pentru ca operatorul să înceapă în următoarele luni activitatea de ridicare a reziduurilor din judeţ.
„În ceea ce priveşte proiectul cu finanţare europeană, în valoare totală de aproximativ 54 de milioane de euro, pentru crearea sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj, am parcurs aproape toate etapele în derularea licitaţiilor pe care le-a presupus realizarea şi punerea în funcţiune a acestuia. Mai exact, din cele 9 proceduri de achiziţie publică, una singură se mai află, în prezent, în desfăşurare – cea privind desemnarea operatorului pentru staţiile de transfer, compostare şi sortare construite în cadrul acestui demers.
Astăzi, în adunarea generală a asociaţilor ADI «EcoDolj», a fost adoptată o hotărâre pentru delegarea serviciilor de colectare a deşeurilor din judeţul nostru, după ce toate autorităţile locale vizate de contract au adoptat hotărâri de consiliu în acest sens.
Decizia era necesară pentru a putea semna documentele cu firma care şi-a adjudecat licitaţia, astfel încât să înceapă derularea lui în timpul cel mai scurt. Noi ne dorim ca operatorul să demareze cât mai curând activitatea în judeţ, să colecteze reziduurile şi să le transporte direct la depozitul de la Mofleni, fără a mai aştepta finalizarea licitaţiei pe care o avem în curs de evaluare.
Dorim să le mulţumim tuturor primarilor şi consilierilor locali pentru faptul că au înţeles importanţa contractului aflat pe ordinea de zi a adunării generale de astăzi şi că am reuşit să obţinem aprobare din partea tuturor unităţilor administrativ-teritoriale pentru acest document“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, Adela Plăcintescu, directorul executiv al ADI „EcoDolj“, a precizat: „Contractul aprobat astăzi este rezultatul unei licitaţii publice, iar tarifele au fost foarte bine fundamentate, având în vedere ordinele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, astfel încât reflectă preţurile de piaţă în acest sector.
Vorbim despre un element esenţial pentru viitorul serviciilor de gestionare a deşeurilor în Dolj, fiind primul din cele două contracte care asigură salubrizarea în întreg judeţul.
În cadrul său, se va pune un mare accent pe colectarea separată, atât de la populaţie, cât şi de la agenţii economici, a deşeurilor reziduale, reciclabile şi biodegradabile, cărora li se adaugă, potrivit prevederilor contractuale, deşeurile voluminoase, periculoase, cele abandonate pe domeniul public sau cele provenite din construcţii.
În concluzie, este un contract vast, atât din punct de vedere al activităţilor, cât şi al claselor de deşeuri care fac obiectul său. Autorităţile locale vor rămâne să asigure în continuare serviciile de măturat stradal, deszăpezire şi dezinsecţie, însă gestionarea majorităţii tipurilor de deşeuri care preocupă orice comunitate este rezolvată prin implementarea corectă a acestui contract.“
La adunarea generală a asociaţilor ADI „EcoDolj“, organizată la Palatul Administrativ, au mai participat vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile, administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, administratorul public al municipiului Craiova, Sorin Manda, şi directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, Delia Ciucă.
Contractul „Delegarea prin concesionare a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri în judeţul Dolj şi operarea staţiei de sortare şi transfer Goicea“ a fost atribuit, prin licitaţie publică, Asocierii S.C. Iridex Group Salubrizare S.R.L. – S.C. Servicii Salubritate Bucureşti S.A. – S.C. Iridex Group Import Export S.R.L., având o valoare totală de 250.652.467,44 lei, fără TVA.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...