Actualitate

Primii porci din rasa mangaliţa, oferiţi gratis, au ajuns la fermieri

10 purcei din rasa mangaliţa, oferiţi gratis de Direcţia Agricolă Dolj au ajuns astăzi la un fermier din Brădeşti. Acum au puţin peste 20 de kilograme, dar când vor ajunge la greutatea de 130 de kilograme, jumătate din ei vor ajunge într-un abator, iar jumătate vor rămâne la proprietar. Acestea sunt condiţiile pe care trebuie să le respecte pentru ca fermierul să îi primească gratis.

Adi Leoveanu este primul fermier care a primit cei 10 purceluşi gratis. Femierul spune că acest program l-a ajutat foarte mult şi vrea să se dezvolte şi să înfiinţeze o crescătorie de porci din rasa mangaliţa. „Mă ajută că economisesc nişte bani. Nu mai dau să îi cumpăr. Şi calitatea cârnii. E la început, nu toată lumea că o carne sănătoasă pe viitor e foarte bună”, spune fermierul.

Singurul crescător mare de porci mangaliţa din Dolj spune că există o mare diferenţă de calitate între canea de mangaliţa şi marele alb. „Am văzut diferenţa de carne, am văzut calitatea cărnii, carnea fără colesterol, untura foarte bună şi atunci am hotărât să cresc. Am cumpărat de la Baia Mare patru scroafe şi am început să produc”, spune crescătorul.

Deşi foarte mulţi fermieri din judeţul Dolj s-au înghesuit să depună cereri pentru acest program, numai 10 la sută din solicitări au fost eligibile.

Un kilogram de slănină ajunge la 30 de lei, toba se vinde cu 38 de lei kilogramul, iar ceafa afumată cu 78 lei kilogramul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...