Special

Sportivii amatori din Slatina au strâns gunoaiele de pe Olt

De Ziua Pământului, 50 de sportivi de la Slatina Running au militat pentru un mediu înconjurător curat. Ei au strâns gunoaiele pe care semenii lor le-au aruncat pe lângă râul Olt.

Lacul de acumulare de pe râul Olt, un traseu de 7,8 km pe care sportivii de la Slatina Running se antrenează de obicei, a fost ecologizat. Acţiunea „Noi aparţinem Pământului”, organizată de sportivii amatori de strângere a gunoaielor, s-a desfăşurat duminică, 22 aprilie, de Ziua Pământului, sub deviza „Ecologia este pentru toată lumea”.

„Mişcarea pentru păstrarea mediului înconjurător curat. Pentru că pentru a trăi sănătos, în primul rând trebuie să păstrăm natura curată. Intenţia noastră este să strângem resturile aruncate de către cei care tranzitează, ori vin pentru activităţi recreative pe drumul din jurul lacului de acumulare de pe Râul Olt (traseul de 7,8 km pe care îl parcurgem de obicei)”, a anunţat grupul.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...