Actualitate

Rezultate parţiale - Bursa Generală a Forţei de Muncă din 20 aprilie 2018

În data de 20 aprilie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Generală a Forţei de Muncă în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Rm. Vâlcea, din str. Calea lui Traian, nr. 98.

La bursă au participat 39 angajatori care au oferit 573 locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziţie o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, iar principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, ingineri textile), construcţii (dulgheri, zidari, electricieni, faianţari, finisori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (recepţioneri, cameriste, ospătari, ajutori ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, muncitori necalificaţi), prestări servicii (şoferi, electricieni, lăcătuşi mecanici, frizeri, agenţi vânzări, barmani, brutari, patiseri, cofetari, lucrători comerciali, vânzători, etc.).

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 11 locuri de muncă, majoritatea pentru ingineri în diferite specializări.

În decurs de o lună , angajatorii ne vor comunica deciziile cu privire la ocuparea locurilor de muncă, urmând să dăm publicităţii rezultatele finale ale bursei în data de 21.05.2018.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.
Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenţia le implementează, în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă.
Întrucât piaţa muncii vâlcene se confruntă cu o lipsă acută de personal, s-au prezentat avantajele angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, respectiv:

- sprijin financiar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, în sumă de 1.125 lei/lună, în condiţiile legii;
- calificarea personalului, într-o meserie din domeniul de activitate al angajatorului, pentru situaţiile specifice, concrete, în procesele de activitate desfăşurate;
- fidelizarea angajaţilor.

De asemenea, s-au prezentat şi avantajele ucenicilor:
- obţinerea unui loc de muncă, în care li se asigură calificare;
- menţinerea locului de muncă şi după obţinerea calificării.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.
​​​
Ion Marius NAFLIU
DIRECTOR EXECUTIV

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...