Administraţie

Veste bună de la CJ Dolj: Se modernizează drumul judeţean 652A

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în localitatea Cârcea, faptul că a fost obţinută finanţare din fonduri europene, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, pentru un proiect cu valoarea totală de peste 9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi modernizat drumul judeţean 652A.

La evenimentul organizat în incinta centrului cultural din Cârcea au mai participat primarul comunei, Valerică Pupăză, vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile, administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, directorul Direcţiei Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, Daniela Băluţă, precum şi membri ai echipei de implementare.

„Am ajuns astăzi în comuna Cârcea pentru a fi alături de primarul Valerică Pupăză, dar şi de comunitatea din această localitate, aducându-le o veste foarte bună: proiectul CJ Dolj pentru modernizarea drumului judeţean care face legătura între drumurile naţionale DN 6 şi DN 65 a primit finanţare din fonduri nerambursabile. Demersul, care vizează o şosea ce traversează întreaga comună, a fost depus în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, valoarea totală eligibilă care revine Consiliului Judeţean ridicându-se la aproape 4 milioane de euro. Vreau să evidenţiez implicarea domnului primar Valerică Pupăză, dar şi importanţa deosebită a acestei zone din punct de vedere economic, aici regăsindu-se sediile multor companii, care au nevoie de o infrastructură rutieră bună. Cârcea a cunoscut o frumoasă dezvoltare încă de la formarea ei, în anul 2004, atunci când s-a desprins din comuna Coşoveni, localitatea fiind astăzi un exemplu de urmat pentru alte comunităţi”, a declarat, Ion Prioteasa.
La rândul său, primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, a declarat: „Vreau să felicit Consiliul Judeţean Dolj pentru implicare, pentru echipa pe care o are, pentru faptul că sunt campioni la atragerea fondurilor europene. Modernizarea drumului judeţean 652A, care traversează localitatea noastră, aduce plusvaloare, aduce beneficii sociale şi economice pentru judeţul Dolj, pentru municipiul Craiova şi pentru cetăţenii care locuiesc în Pieleşti şi Cârcea. În comuna noastră s-au investit, în ultimii ani, peste 12 milioane de euro, în domenii precum sănătatea, prin realizarea unui centru medical, cultura şi sportul, printr-un centru cultural şi o bază sportivă, în domenii precum agrementul, prin amenajarea bălţii Cârcea, dar şi în infrastructură, unde vorbim despre reţele pentru gaze, apă şi canalizare, inclusiv staţie de epurare şi unde avem în derulare un proiect pentru modernizarea tuturor străzilor din localitate. Demersul nostru se îmbină foarte bine cu investiţia Consiliului Judeţean, fapt care ne bucură, pentru că infrastructura rutieră de calitate acţionează ca un magnet, atrăgând cât mai mulţi investitori. Aşadar, pentru comunele Pieleşti şi Cârcea, reuşim să ridicăm standardul localităţilor şi, odată cu aceasta, nivelul de trai.“
Vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a subliniat faptul că demersurile pentru îmbunătăţirea reţelei de drumuri reprezintă o prioritate a administraţiei judeţene în perioada 2018 – 2019. „Spuneam încă de la şedinţa CJ în cadrul căreia a fost aprobat bugetul pentru 2018 că urmează doi ani în care investiţiile în infrastructura rutieră vor fi semnificative, poate printre cele mai importante investiţii realizate în ultima vreme de CJ Dolj. Vor fi abordate, în această perioadă, lucrări de reabilitare şi modernizare pentru aproximativ 200 de kilometri de drumuri. Noutăţile pe care le aduce proiectul despre care vorbim astăzi – şi pe care le vom regăsi, de altfel, la toate celelalte demersuri ale noastre cu finanţare europeană – sunt elementele moderne, inovatoare de siguranţă rutieră, de la indicatoare semnalizate prin leduri şi alimentate cu ajutorul panourilor solare până la marcaje rezonatoare, foarte utile în condiţii de ceaţă, de vizibilitate redusă, în general. Toate acestea sunt menite să reducă numărul accidentelor pe drumurile judeţene şi, în definitiv, să aducă arterele rutiere pe care le gestionăm la standardele drumurilor naţionale. Doresc să adresez şi eu felicitări echipei de elaborare a proiectului, dar şi mult succes în implementarea acestui demers“, a menţionat vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

În cadrul conferinţei de presă, directorul Direcţiei Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, Daniela Băluţă, a afirmat: „Depunerea şi câştigarea proiectelor prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria a presupus un efort susţinut din partea colegilor din cadrul Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte demersurile privind infrastructura de transport, care includ acest drum din comuna Cârcea, dar şi alte două tronsoane din drumul DJ 561B Zăval – Valea Stanciului – Drănic – Segarcea, le-am dezvoltat în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...