Actualitate

Calvarul pacienţilor de la Spitalul Novaci, unde nu există lift

Pacienţii Spitalului Novaci din Gorj trăiesc o adevărată dramă atunci când sunt nevoiţi să se deplaseze între etajele unităţii spitaliceşti. În lipsa unui lift, bolnavii, mai mult se târăsc pe scrările spitalului şi niciodată nu se descurcă singuri, ci cu ajutorul aparţinătorilor sau medicilor. Conducerea spitalului spune că pacienţii se descurcă foarte greu, dar nu există o altă posibilitate pentru a-i ajuta pe bolnavi pentru că, doar angajaţii de la ambulanţă când vin cu targa îi mai pot transporta pe bolnavi pe scări. Până atunci fiecare se descurcă cum poate.

Cel mai greu se descurcă bolnavii cu afecţiuni locomotorii. Aceştia nu se pot deplasa între etajele spitalului decât cu ajutorul aparţinătorilor. „Nu putem să mergem...la picioare, al genunchi. Spatele ne doare. Alţii sunt paralizaţi, alţii au pareză şi... Vă este greu să mergeţi pe scări? Da, îmi vine ameţeală”, spune unul dintre bolnavi.

Conducerea spitalului spune că a solicitat de nenumărate ori adrese la primărie şi Ministerul Sănătăţii pentru a solicita bani pentru un lift, însă acum a făcut economii şi a strâns banii din fonduri proprii pentru studiul de fezabilitate şi spitalul va avea cel târziu anul viitor pe una dintre secţii un lift în exteriorul spitalului. Totul va costa 70.000 de euro. Primarul a refuzat să comenteze situaţia. „Am economisit în fiecare zi bani cât s-a putut, în fiecare lună, în fiecare zi, ca să putem să avem fondurile proprii că e greu să stai toată ziua cu mâna întinsă trebuie să te şi descurci că de aia eşti manager”, spune Emil Grigore-manager Spitalul Novaci.

Spitalul din Novaci are 150 de angajaţi, 130 de paturi şi asigură asistenţă medicală pentru 60.000 de locuitori din oraş şi din localităţile limitrofe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...