Ultima Oră

Colonel premiat pentru misiunile din Afganistan, găsit spânzurat în pădure

Tragedie în familia locotenent colonelului Viorel Cristea din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea. Acesta a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa, spânzurându-se într-o pădure din localitatea Galicea.

Locotenentul colonel Viorel Cristea, în vârstă de 42 de ani, se afla în concediu de odihnă. El a fost dat dispărut în data de 15 aprilie 2018, iar ulterior a fost găsit spânzurat în pădure pe raza localităţii Galicea.

În 2016, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a conferit medalia ”Steaua Afganistanului” locotenent-colonelului Viorel Cristea, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, în semn de apreciere a întregii activităţi desfăşurate în cadrul misiunii “Resolute Support a NATO” din Afganistan în cursul anului 2015. La ceremonie a fost prezent adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Robert Vîţă, care l-a felicitat pentru profesionalismul de care a dat dovadă pe parcursul misiunii din Afganistan.

„Vă confirm faptul că a fost găsit spânzurat în comuna Galicea. Este un ofiţer superior din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea. Într-adevăr, fusese dat dispărut de către soţia sa. Vă pot spune că era un ofiţer excepţional, cu rezultate bune, a fost şi premiat. Suntem bulversaţi şi nu ne vine să credem”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

A ajuns prima oară în Afganistan în 2012, atunci când Jandarmeria Română a desfăşurat o amplă misiune de instruire a poliţiştilor afgani. După experienţa de un an din Kandahar, Viorel Cristea şi-a anunţat superiorii şi familia că vrea să aplice pentru o a doua misiune internţională. Pentru a pleca din nou în teatrul de operaţiuni, vâlceanul a fost nevoit să se înscrie la concurs şi să demonstreze că are cunoştinţe solide de limba engleză, legislaţie afgană şi românească. Concurenţa a fost mare, şase jandarmi s-au „luptat” pentru un loc în contingentul românesc din Afganistan, dar Viorel Cristea a trecut de selecţie, iar la începutul lui 2015 a ajuns pentru a doua oară pe pământ afgan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...