Actualitate

Prioteasa, şeful delegaţiei administraţiilor locale din România la Bruxelles

Preşedintele CJ Dolj reprezintă România la întâlnirile Comitetului Regiunilor din Europa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales preşedinte al delegaţiei naţionale a României la Comitetul Regiunilor şi membru al Biroului CoR. Votul deschis a avut loc în cadrul reuniunii delegaţiei, cu ocazia Sesiunii Plenare a CoR care se desfăşoară în perioada 8-10 octombrie.
"Le mulţumesc colegilor mei pentru votul de încredere şi sper ca delegaţia noastră să joace un rol şi mai activ pe viitor astfel încât vocea autorităţilor locale din România să se facă mai bine auzită în dezbaterile pe politicile UE din Adunarea regiunilor şi oraşelor. Voi fi un purtător de cuvânt fidel intereselor delegaţiei noastre. Avem nevoie de o reprezentare cât mai bună la Bruxelles pentru a face cunoscută situaţia reală din teritoriu astfel încât autorităţile locale să beneficieze de oportunităţile oferite de politica regională a UE şi să creştem absorbţia fondurilor europene. Sunt convins că împreună, noi, membrii CoR, vom putea comunica mai eficient politicile UE cetăţenilor români, iar opiniile noastre vor reflecta întocmai voinţa cetăţenilor. Alături de ceilalţi membri ai Comitetului, din cele 27 de state europene, 344 în total, vom găsi soluţii la problemele specifice cu care se confruntă autorităţile locale şi judeţene din România", a declarat noul preşedinte al delegaţiei, Ion Prioteasa.
Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost numit vicepreşedinte în cadrul Biroului CoR. "Mă onorează această funcţie. Activitatea mea în Comitetul Regiunilor va fi şi mai intensă în cursul mandatului CoR din următorii doi ani şi jumătate. Vreau să avem o colaborare mai strânsă cu reprezentanţii Guvernului României şi membrii români din Parlamentul European. Trebuie să ne asigurăm că autorităţile locale vor fi parteneri reali în procesul de realizare a acordului de parteneriat între Comisia Europeană şi Guvernul României."
De asemenea, mandatele celor zece noi membri desemnaţi de cele patru asociaţii naţionale ale autorităţilor locale: UNCJR, AMR, AOR şi ACoR au fost validate de Consiliul European de miniştri pe 4 octombrie. Astfel, delegaţia României are în prezent 30 de aleşi locali, 15 titulari şi 15 supleanţi.
Noii membri sunt:
• Cristian Mihai ADOMNIŢEI, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi (PNL)
• Dragoş Adrian BENEA, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău (PSD)
• Csaba BORBOLY, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita (UDMR)
• Ovidiu BRĂILOIU, primarul oraşului Eforie (PSD)
• Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpǎna (PSD)
• Emilian OPREA, primarul oraşului Chitila (PNL)
Lista noilor supleanţi:
• Andrei Ioan CHILIMAN, primarul sectorului 1 – Bucureşti (PNL)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...