Administraţie

Primarul Concioiu nu abandonează lupta pentru reabilitarea căminului cultural

Comuna Guşoeni va deveni prima localitate din Vâlcea care îşi va produce singură energia electrica necesară iluminatului public stradal

La scurtă vreme după ce administraţiilor locale li s-a repartizat bugetul pentru anul în curs, destul de târziu dealtfel, am constatat că sumele repartizate nu sunt nicidecum suficiente pentru realizarea proiectelor propuse. Am găsit şi câţiva primari optimişti încredinţaţi că vor reuşi să facă faţă cu brio situaţiei, dar am constatat şi că unii dintre aceştia sunt destul de serios descurajaţi.

În sudul judeţului, un primar al cărui nume nu îl voi menţiona mi-a arătat un dulap imens plin de dosare cu proiecte care aşteptau finanţare. O finanţare care se pare că nu va veni. Punea omul o întrebare retorică evident: "Ce fac eu cu toate astea acum? Atâta muncă, timp şi bani pentru întocmirea unor proiecte care nu vor primi finanţare…". Departe de mine să iau apărarea vreunui primar. Fiecare dintre ei ştie la ce s-a angajat în momentul în care a accesat funcţia în care află, iar soluţii se găsesc.

Dovadă că primarul Nicolae Concioiu se luptă de câţiva ani buni să reabiliteze căminul cultural din Guşoeni pe care l-a preluat în ruină totală. Nici aici nu au fost alocate fonduri pentru lucrarea amintită, însă edilul a afirmat că "vom căuta alte soluţii de finanţare, prin CNI sau GAL şi tot vom duce la bun sfârşit proiectul."

Iluminat stradal gratuit în Guşoeni

Comuna Guşoeni va deveni prima localitate din Vâlcea care îşi va produce singură energia electrica necesară iluminatului public stradal, iluminatului instituţiilor publice şi poate chiar un surplus care poate fi valorificat.

Primarul Nicolae Concioiu a semnat contractul şi a plătit avansul pentru achiziţionarea panourilor fotovoltaice. Acestea vor fi montate pe copertinele Târgului Săptămânal din localitate, târg care din păcate nu a adus afluxul de comerţ aşteptat de administraţie, dar care acum va deveni foarte util. Centrala fotovoltaică are o putere de 80 de KW iar construcţia ei a fost posibilă datorită sprijinului acordat de societăţile Transgaz şi OMV Petrom. Cele două mari companii au sponsorizat proiectul, având dorinţa ca administraţia din Guşoeni să dirijeze ulterior sumele pe care le va economisi de la buget, prin faptul că va avea un iluminat public gratuit, în dezvoltarea unităţilor de învăţământ, sprijinirea copiilor din familii cu venituri mici, încurajarea celor care obţin rezultate bune şi modernizarea unităţilor şcolare.
“Echipamentul vine din import, va fi montat cu mare grijă, proiectantul a sugerat întărirea stâlpilor de susţinere a copertinelor prin montarea unora suplimentări pentru a nu exista probleme. Va dura apoi ceva racordarea centralei noastre la reţeaua de medie tensiune. Avem planificat să inaugurăm acest obiectiv în 27 mai 2018 zi de sărbătoare în România, pentru că atunci vor fi Rusaliile”, a declarat primarul din Guşoeni, cel care a avut ideea realizării acestui proiect unic în Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...