Special

Elevi vâlceni, premiaţi la Olimpiada Naţională de Matematică

Elevii vâlceni s-au întors victorioşi de la Satu Mare de la cea de-a 69 editie a Olimpiadei Naţionale de Matematică obtinand două medalii de aur şi menţiuni MEN la clasa a VI-a prin elevii Bulubaşa Petre Luca de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 pregatit de dl. prof. Ivancu Mihail şi David Silviu Ionuţ de la Colegiul Naţional de Informatică ”Matei Basarab” Rm. Vâlcea, pregatit de dl. prof. Badea Cătălin, o medalie de argint, Dorobanţu Fanurie, cls. a V-a, de la Şcoala Gimnazială ”Take Ionescu”,pregatit de dl. prof. Smărăndoiu Ştefan şi trei medalii de bronz, Rădulescu Alexandra, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială ”Take Ionescu”, prof. Smărăndoiu Ştefan, Oprea Mihai – clasa a IX-a şi Barbu Mihai – clasa a XI de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, elevi ai domnilor profesori Pană Cătălin si Pozinărea Simona.

Anul acesta, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, România va fi gazdă pentru a patra oară a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Concursul se va desfăşura în perioada 3-14 iulie 2018 la Cluj Napoca, demers iniţiat de către Societatea de Ştiinţe Matematice din România împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale si în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Olimpiada Internaţională de Matematică a fost lansată de România în 1959, la iniţiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societăţii de Ştiinţe Matematice. Primele două ediţii s-au desfăşurat la Braşov şi Sinaia, reunind exclusiv ţări din fostul bloc comunist. În 1969 a participat şi prima ţară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au participat la Olimpiada Internaţională de Matematică. România deţine recordul de organizări: în 1969, 1979 şi 1999 şi o prezenţă neîntreruptă în toată această perioadă.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...