Eveniment

Peste zece kg de canabis descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit într-o maşina înmatriculată în Polonia, 10 pachete care conţineau peste 10,3 kg de substanţă vegetală, de culoare verde închis, care în urma testelor a rezultat că este canabis.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Dodge, înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, în vârstă de 45 de ani.

Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în spatele scaunelor şi în roata de rezervă a autoturismului, 10 pachete, în greutate de aproximativ 1.000 grame fiecare, care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde închis, suspectă a fi canabis.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acesta au fost preluat de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun.

În urma cercetărilor preliminare efectuate de autorităţile bulgare, acestea au informat că a rezultat cantitatea totală de 10.340 grame, iar în urma testelor efectuate a rezultat că substanţa este canabis.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 1.000.000 lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...