Sub Lupă

Medicii condamnaţi la închisoare cu executare, după ce un copil de 9 ani a murit în urma unei operaţii

Doi medici din Slatina-Olt au fost condamnaţi azi, de Curtea de Apel Craiova la trei ani şi şase luni, închisoare cu executare, pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti. Decizia este definitivă.

În mai 2010, Paul Iancu, medicul de gard, şi Mircea Tusciuc, chirurgul spitalul din Slatina au preluat un pacient în varsta de 9 ani care s-a prezentat la spital cu o fractură la antebraţul stâng.

Totodată, chirurgul nu a acordat ingrijirile medicale necesare în cazul lui Cristian Marian Grigore si a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010, după ce i s-a pus o atela gipsată. Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară, urmând ca în dimineata urmatoare să i se amputeze membrul superior.

Copilul a fost transferat la sectia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, însă a murit în timpul transportului, la 27 mai 2010. Medicii care s-au ocupat de copil au fost destituiţi la sfarsitul lunii iulie 2010.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...