Administraţie

“Bicicleta Verde Junior“

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, marţi după-amiază, în comuna Bistreţ, la festivitatea de premiere organizată în cadrul demersului „Bicicleta Verde Junior“, derulat de Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii, Turism şi Dezvoltare Rurală Durabilă (CJPNTDRD).

Cu această ocazie, 30 de copii din localitate, care au luat parte la programul de informare şi educaţie ecologică, au primit câte o bicicletă, precum şi diplome şi ecusoane cu titulatura de „mic ecologist voluntar“.

„Am venit cu mare plăcere în Bistreţ, pentru că am dorit să fim împreună cu autorităţile locale, dar şi cu cei care au contribuit din plin la reuşita unei iniţiative absolut speciale. Vorbim despre o acţiune la finalul căreia 30 de copii din această comună vor beneficia de câte o bicicletă în cadrul unui proiect prin care se urmăreşte să fie parcurse mai multe etape de informare, conştientizare şi educaţie ecologică. Demersul este derulat de CJPNTDRD Dolj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Trebuie evidenţiat faptul că acest centru gestionează siturile Natura 2000 şi ariile naturale incluse în Coridorul Jiului, o zonă care măsoară peste 70.000 de hectare. Este o bogăţie naturală care înseamnă foarte mult pentru judeţul nostru şi care trebuie protejată, pentru că este important să trăim într-un mediu sănătos. Acţiunea de astăzi contribuie la atingerea acestui obiectiv, pentru că fiecare copil din Bistreţ înscris în proiect devine un voluntar câştigat pentru cauza noastră. Ei vor învăţa cum să protejeze mediul, respectiv flora şi fauna din acest areal bogat, şi vor putea să transmită mai departe informaţiile dobândite“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...