Ultima Oră

Primarul Mircia Gutău a obţinut rejudecarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dosarului în urma căruia a fost trimis după gratii pentru patru ani!

După cum ştiţi, acest proces a primit de la CEDO corecţia de care trebuia să se bucure de la început, dar de care instanţa n-a ţinut cont, de acceptare a unor probe în urma căreia alta ar fi fost, este convins Mircea Gutău, soarta sa, a Râmnicului şi a familiei sale!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de revizuire formulată de edilul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, desfiinţând decizia de condamnare a acestuia, pe care completul Liviei Stanciu o pronunţase în 2010. Decizia Înaltei Curţi este definitivă, dosarul în care primarul Gutău a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în 2010 urmând a fi rejudecat tot de ICCJ.

Marţi, 03.04.2018, Înalta Curte de Justiţie a admis rejudecarea dosarului primarului Râmnicului, Mircia Gutău, în urma căruia edilul a primit sancţiunea privativă de libertate în urmă cu peste 12 ani!

Procesul a fost judecat de un complet condus de Livia Stanciu, celebră în epoca pentru sancţiunile drastice date în mai multe dosare ale unor personalităţi din politică mai ales!

„În temeiul art.465 alin.11 lit.b Cod procedură penală, admite cererea de revizuire formulată de revizuentul Gutău Mircia împotriva deciziei penale nr.273 din data de 27 ianuarie 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr.698/57/2008. Desfiinţează decizia penală, numai cu privire la revizuentul Gutău Mircia şi dispune rejudecarea cauzei de către instanţa de recurs. Fixează termen la data de 14 mai 2018, cu citarea părţilor. Definitivă”, se arată în hotărârea ICCJ.

Primarul Gutău a fost dispus de la început să meargă până în pânzele albe atâta timp cât este nevinovat şi a primit o sancţiune nemeritată care i-a afectat profund viaţa, familia, onoarea!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...