Administraţie

5 milioane de euro vor fi investiţi în comunitatea din Vaideeni, în următorii 3 ani

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a participat astăzi, la conferinţa de lansare a proiectului «HOPE Vaideeni», cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

„HOPE Vaideeni este un proiect de succes, care are ca obiectiv general furnizarea de măsuri cu caracter integrat, în vederea combaterii sărăciei şi a excluziunii sociale a comunităţii marginalizate din satul Vaideeni. Felicitări, Daniel Achim Băluţă, prieten drag şi primar destoinic, pentru atragerea de fonduri, în scopul spijinirii oamenilor defavorizaţi din comuna Vaideeni şi mult succes tuturor celor implicaţi în implementarea acestui proiect”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

Obiectivele specifice ale HOPE sunt:

1. Facilitatea accesului a 119 copii di zonele marginalizate ale satului Vaideeni la învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial pe perioada de implementare a proiectului, prin măsuri educaţionale complementare, sprijin material şi de acompaniere, precum şi activităţi de informare, consiliere şi mentorat pentru copii şi părinţi în vederea facilitării dialogului şcoală-copil-familie-comunitate, derularea unui program de tip “Şcoală după şcoală” pentru 49 de elevi din ciclul primar şi 38 de elevi din ciclul gimnazial în vederea reducerii abandonului şcolar.

2. Sprijinirea inserţiei şi menţinerii pe piaţa muncii a grupului ţintă, desfăşurarea unui program de informare şi consiliere profesională pentru 308 persoane şi derularea mădurii de mediere şi plasare pe piaţa muncii pentru angajarea a 50 de persoane.

3. Sprijinirea antreprenoriatului în plan local, furnizarea de cursuri de antreprenoriat pentru 168 de persoane din grupul ţintă şi asigurarea de finanţare, consultanţă şi mentorat antreprenorial pentru 42 de planuri de afaceri selectate.

4. Crearea Centrului Comunitar Vaideeni şi derularea de activităţi cu caracter integrat pentru 600 de persoane din grupul ţintă (ocupare, servicii sociale, medicale şi medico-sociale).

5. Facilitatea accesului la servicii sociale, integrarea socială a persoanelor vulnerabile şi derularea de campanii şi acţiuni cu impact asupra îmbunătăţirii vieţii sociale a 600 de persoane din grupul ţintă.

6. Furnizarea accesului la servicii medicale şi medico-sociale, asigurarea conştientizării şi informării populaţiei, desfăşurarea de campanii şi distribuirea de pachete medicale pentru 600 de persoane din grupul ţintă.

7. Îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, asigurarea igienei şlocuinţelor şi derularea unui program de furnizare de bunuri elementare pentru 150 de gospodării.

8. Sprijinirea financiară şi juridică pentru reglementarea titlurilor de proprietare pentru 150 de locuinţe din zona marginalizată în perioada de implementare a activităţilor proiectului.

9. Combaterea discriminării în Satul Vaideeni, Comuna Vaideeni şi promovarea interculturalităţii prin activităţi de inovare socială ce vizează implicarea activă a membrilor comunităţii în soluţionarea problemelor şi prin formarea şi activarea unui grup de iniţiativă locală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

02.04.2018 - 22:32Anna:Faceti o fabrica de branza in Vaideeni.Ar fi o investitie in care vor fi cu adevarat ajutati cetatenii atat prin faptul ca ar fi locuri de munca ,cat si posibilitatea de a valorifica laptele.Pacat ca nu se vrea.Nu ajutoare sociale ne trebuie ci locuri de munca ptr cetateni.Trebuie proiecte ptr dezvoltarea regiuni,stimularea cetatenilor!!!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...