Actualitate

Vezi aici care este situaţia simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat în judeţul Vâlcea

Vineri, 30 martie 2018, s-au comunicat elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a, rezultatele obţinute la Simularea examenului de Bacalaureat 2018 din judeţul Vâlcea.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a finalizat încărcarea rezultatelor în aplicaţia SIIIR şi face următoarele precizări:
S-au prezentat la limba română de 2.689 elevi, la matematică 2.606 elevi - de clasa a XI-a, dintr-un total de 2.881 elevi de clasa a XI-a cursuri de zi şi un număr de 2.672 elevi de clasa a XII-a la limba română, 2.631 elevi la proba a doua şi 2.567 elevi la proba la alegere a profilului şi specializării, iar 2.468 elevi au participat la toate probele de concurs, dintr-un total de 2.880 elevi de clasa a XII-a cursuri de zi.

Pentru absolvenţii clasei terminale, procentul de reuşită al celor care au obţinut cel puţin media 6 (şase) este de 47,41%.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Precizăm că notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie - iulie.

La şedinţele cu directorii unităţilor de învăţământ din luna aprilie vom analiza rezultatele şi vom solicita pentru fiecare liceu Planul de acţiune la nivelul unităţii şcolare care cuprinde măsurile de remediere a rezultatelor obţinute, cu date concrete, profesori de specialitate şi grup ţintă. Sperăm în rezultate care să depăşească procentul obţinut în anul 2017 şi ne dorim ca elevii să se mobilizeze pană la încheierea cursurilor.

Felicităm eleva DRĂGHICI MARIA IRINA, de la Colegiul Naţional ”Alexandru Lahovari” pentru media 10, având speranţa că, la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat, vor atinge şi alţi elevi perfomanţa de a fi elevi de media 10 (zece).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...