Economic

AVICARVIL, un succes de 10!

Duminică, 1 aprilie 2018, s-au împlinit 10 ani de la preluarea de către firma Avicarvil SRL, a activelor din domeniul creşterii păsărilor şi animalelor deţinute la acel moment de SC OLTCHIM SA, concentrate în zona Băbeni – Frânceşti.

Odată cu semnarea contractului prin care au fost cumpărate de AVICARVIL SRL, deţinută în prezent de SC CARMINSTIN INTERNATIONAL SRL, activele Avicola Băbeni, FNC Băbeni şi Suinprod Băbeni, pe 31 martie 2008, au fost puse în Vâlcea, de către familia Paraschiv din Mizil, prin intermediul tânărului Justin Paraschiv, care avea, la acel moment, 27 de ani, bazele unei afaceri de succes, care a crescut an de an şi care reprezintă acum un nume cunoscut şi apreciat pe piaţa producătorilor de carne de pui, atât în România, cât şi în afara graniţelor ei.

Este vorba de brandul „La Provincia”, sub care, în prezent, se produc şi se vând anual/lunar/zilnic tone de carne de pui. Puii sunt crescuţi în ferme care respectă cele mai avansate standarde de bunăstare a animalelor şi sunt hrăniţi cu furaje pe bază de cereale recoltate din întreaga zonă de câmpie limitrofă judeţului Vâlcea şi preparate în propria fabrică de nutreţuri.

Compania detine un abator in care au fost investiti, pe parcursul celor 10 ani de activitate, peste 10 milioane de euro, spaţiu în care toate procedurile de sacrificare, transare, ambalare, refrigerare si congelare se desfasoara conform unui flux riguros, permanent controlat si auditat de organisme de certificare de renume international, flux din care carnea de pasare, ambalata si etichetata, porneste fie direct catre consumatorii, prin magazine, fie catre marii comercianti (supermarketuri si hipermarketuri), fie catre marii procesatori.

Firma are o retea de magazine proprii, sub acelasi brand, “La Provincia”, peste 40 la numar, in continua crestere, care si-au castigat, datorita calitatii produselor si preturilor competitive, mii de clienti care le trec zilnic pragul. De asemenea, de la abatorul din Francesti pleaca saptamanal camioane cu carne catre Franta, Marea Britanie, Bugaria, Belgia, Olanda, Polonia, Ungaria, Grecia si alte state din UE si din afara Europei.

Peste 100.000.000 Euro cifră de afaceri în 1018
Retrospectiva in timp si analiza, prin comparatie, intre „punctul zero” de la 1 aprilie 2008 si aniversarea de azi, este una impresionanta: de la 9.000.000 Euro cifra de afaceri, 2.000.000 capete abatorizate anual, 3 magazine proprii, productie de 4.000 tone de carne in 2008, la peste 100.000.000 Euro cifra de afaceri, 10.500.000 capete abatorizate anual, 82 hale de crestere a pasarilor, 40 de magazine proprii, productie de 20.000 tone de carne pana in prezent din diviziile de pui, porc şi FNC-uri. Aceasta evolutie a putut fi realizata cu investitii din fonduri proprii, din accesarea unor programe guvernamentale sau europene si din credite sustinute de un plan de afaceri bine fundamentat si indeplinit.

De remarcat este si faptul ca, investitiile totale in judetul Valcea al grupului CARMINSTIN INTERNATIONAL in acesti 10 ani sunt de 60 mil euro, sume care au intrat in modernizarea celor 80 de hale de pui si porci, a depozitului logistic de produse din carne frigorific, in modernizarea fabricii de FNC.

În spatele tuturor acestor cifre sta, insa, cea mai valoroasa resursa a companiei. Este vorba despre oameni, fie ca vorbim de echipa manageriala, de specialisti sau de sutele de lucratori din toate domeniile care zilnic isi fac, fiecare, treaba, cu constiinciozitate si seriozitate. Din acest punct de vedere, AVICARVIL a reprezentat supriza placuta intr-o perioada in care foarte multe privatizari in Romania, au dus la distrugerea activelor statului, la suprimarea unor activitati economice productive si la somaj in masa.

Aproape 1.000 de oameni susţin o continuă dezvoltare a companiei

AVICARVIL a fost şi rămâne una dintre excepţii, pentru că aici, foştii salariaţi „de la stat”, care au acceptat, initial circumspecti, angajarea „la patron”, au constatat, foarte rapid, ca noul statut le-a conferit locuri de munca sigure, salarii pe masura muncii, conditii de lucru bune, precum si posibilitatea de a evolua si de a se dezvolta. Si lor li s-au alaturat altii, veniti din alte companii, aducand cu ei experienta si dorinta de a o valorifica, precum si tineri cu dorinta de munca si entuziasm. Toti au creat o echipa puternica, de aproape 1000 de oameni, ce sustine o continua dezvoltare a companiei.

Mai mult decat atat, actionariatul grupului repeta experienta din Valcea, prin cumpararea, la sfarsitul anului trecut, a unui abator si a 9 ferme la Tg. Jiu, ce urmeaza sa fie puse în functiune vara aceasta, urmand sa se efectueze o investitie de 20 milioane de euro si sa fie angajate 2.000 de persoane. Pe langa aceste activitati economice, grupul de firme CARMINSTIN INTERNAŢIONAL este implicat si in activitati sociale, printr-o fundatie care a fost deschisă in orasul Babeni, respectiv un centru de zi pentru copiii salariatilor si ai familiilor defavorizate din zona.

Aşadar, pentru din ce în ce mai multe reuţite, “La Mulţi Ani” la ceas aniversar, Avicarvil!


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

08.01.2024 - 17:13Violeta :Mai aveţi locuri disponibile? As dori sa ma angajez

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...