Actualitate

Măsuri suplimentare în perioada Sărbătorilor Pascale

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, a dispus măsuri specifice, suplimentare, respectiv:
- Program de lucru prelungit şi afişat la sediul DSVSA Vâlcea în perioada de 10-17.04.2017 cu telefoanele persoanelor responsabile pentru primirea şi soluţionarea sesizărilor privind sănătatea animalelor şi siguranţa alimentară.
- Program de lucru prelungit şi afişat la sediile CSVSA teritoriale, inclusiv numerele de telefon ale medicilor veterinari cu atribuţii de control şi supraveghere pe teritoriul circumscripţiei arondate.
- Se asigură permanenţă şi program prelungit în unităţile de abatorizare ovine, porcine, bovine pentru controlul şi expertiza sanitară veterinară a carcaselor obţinute, marcarea acestora (aplicarea unei ştampile de formă ovală cu numărul de autorizare al abatorului).
Se va avea în vedere intensificarea controalelor sanitare veterinare în vederea verificării condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală. În acest sens există un program stabilit inclusiv în echipe mixte interinstituţionale ( DSVSA Vâlcea – IPJ)
În săptămâna 03-11.04.2017 au fost verificate un număr de 181 controale şi aplicate 26 sancţiuni contravenţionale fiind retrase de la comercializare o cantitate de 200,57 kg produse de origine animală.
Sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul A.S.V.S.A. (www.ansvsa.ro) şi în centrul de sacrificare avizat temporar cu locaţia în Rm. Vâlcea, strada Ştrandului Ostroveni. Mieii sacrificaţi în această locaţie avizată temporar vor fi comercializaţi direct către consumatorul final şi marcaţi prin aplicarea unei ştampile de formă rotundă.
În Piaţa Centrală Rm. Vâlcea se vor comercializa numai miei sacrificaţi în abatoare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare.
Atragem atenţia consumatorilor asupra riscurilor pentru sănătatea publică ce decurg în cazul tăierii animalelor în spaţii neaprobate şi fără supraveghere sanitară veterinară, precum şi aprovizionării cu alimente din unităţi neautorizate / neînregistrate sanitar veterinar.
Cetăţenii se pot adresa Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea pentru sesizarea oricăror nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la numărul de telefon 0250 713 819.

Director executiv, Dr. Mihai Gabriel MICLEA

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...