Actualitate

Acoperiş smuls de vânt la Craiova

În urma dislocării, nu au rezultat victime omeneşti însă au fost avariate trei autoturisme parcate în zona blocului S42

In dimineata zilei de 01 aprilie 2018, pe fondul condiţiilor atmosferice nefavorabile, s-a dislocat acoperisul tip şarpantă, executat pe o porţiune de ¼ din suprafaţa terarei blocului S 42, situat pe strada Constantin Angelescu, cartier 1 Mai, care a căzut în parcarea aferentă blocului respectiv.

În urma dislocării, nu au rezultat victime omeneşti însă, acesta a produs prejudicii materiale, constând în avarierea a trei autoturisme parcate în zona blocului S 42.

Blocul respectiv face parte din Asociaţia 14 – 1 Mai Craiova, iar acoperişul tip şarpantă a fost construit în mod nelegal, fără autorizaţie de construire, proiect şi documentaţie tehnică.

Facem precizarea că la momentul actual, Asociaţia 14 – 1 Mai Craiova se află în perioada de verificare a tuturor acoperişurilor tip şarpantă contruite fără respectarea prevedrilor Legii nr. 50/1991 actualizată privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi ale Ordinului nr. 839/2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii, iar până la această dată i-au fost aplicate un număr de 20 sancţiuni contravenţionale pentru construire de acoperişuri la imobilele ce fac parte din cadrul asociaţiei.

În urma acţiunii desfăşurată de Poliţia Locală – Serviciul Disciplină în Construcţii pe raza municipiului Craiova, având ca scop verificarea legalităţii realizării acoperişurilor tip şarpantă executate la blocurile de locuinţe colective cu încălcarea prevederilor legale în materie, până la această dată au fost verificate un număr de 423 asociaţii, fiind depistate 1027 acoperişuri tip şarpantă executate fără autorizaţie de construire, care au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.027.000 lei, fiind totodată dispusă şi măsura complementară de intrare în legalitate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...