Sport

Handbal feminin, Cupa României

Vâlcea se întoarce în Europa

După dispariţia Oltchimului, în 2013, Vâlcea va juca în Cupele Europene la distanţă de 5 ani

Update

CSM Bucureşti a câştigat finala Cupei României în faţa vâlcencelor de la HCM Râmnicu Vâlcea, scor 29-22.

CSM Bucureşti a triumfat duminică în finala Cupei României la handbal feminin, în dauna HCM Râmnicu Vâlcea, scor 29-22. Este al treilea trofeu consecutiv pentru "Tigroaice", care au ridicat Cupa şi în 2016, respectiv 2017.

În meciul pentru locul 3, Dunărea Brăilă s-a impus în dauna celor de la CSM Roman, scor 28-24.

Cristina Neagu a evoluat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea timp de 4 sezoane, între 2009 şi 2013, alături de care a jucat o finală de Liga Campionilor în 2010.

"Este o plăcere pentru mine să mă reîntâlnesc cu fanii vâlceni. A fost o relaţie specială între noi. Cred că acest Final 4 al Cupei României a fost un antrenament bun înainte sferturilor Ligii Campionilor.

Per Johansson nu putea să schimbe multe lucruri într-un timp atât de scurt, poate doar din punct de vedere al atitudinii şi energiei", a declarat Neagu la TV Digi Sport.

"Această calificare se datorează şi fostei conduceri a echipei, care a plecat la 1 martie. Vâlcea e o echipă care se caută, când fetele sunt liniştite şi motivate pot face foarte multe lucruri. Cu CSM e greu, una e dorinţa şi alta e putinţa, dar nu ne vom da la o parte”
- Gheorghe Sbora, antrenor HCM Rm. Vâlcea

.………………

HCM Rm. Vâlcea se califică în premieră în finala CUPEI ROMÂNIEI, după victoria de sâmbătă, 29-23 cu Dunărea Brăila, în prima semifinală din Final 4.

În final Four-ul Cupei României, de la Ploieşti, CSM Bucureşti a trecut la pas de CSM Roman, într-o demonstraţie de forţă, 38-24, iar HCM Rm. Vâlcea a dispus de Dunărea Brăila, 29-23, asigurându-şi astfel locul, în sezonul viitor, în cupele europene.

HCM a fost stăpână pe situaţie încă din startul disputei cu dunărencele. Echipa pregătită de Gheorghe Sbora a arătat un handbal mult mai pragmatic şi a ştiut să joace la rezultat.
Irina Glibko a fost cea mai bună jucătoare a Vâlcei, ucraineanca fiind cea care a dictat ritmul jocului. HCM s-a distanţat din start, a avut 4-0, 7-2, 12-6 şi a intrat la pauză cu un avans de 5 goluri: 17-12.

HCM Rm. Vâlcea 29
Glibko 7, Vukcevici 4, Gavrilă 4, Băcăoanu 3, Florică 3, Vasileuskaia 2, Fernandez 2, Lopez 2, Adespii 1, Badea 1. Antrenor: Gheorghe Sbora

Dunărea Brăila 23
Şteriova 7, Vătu 5, Cr. Gheorghe 2, Ilina 2, Cârstea 1, Munteanu 1, Şuţka 1, Corban 1, Preda 1, Axinte 1, Berescu 1. Antrenor: Florentin Pera

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...