Inedit

Şcoala altfel la Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu

În perioada 26-31martie 2018, Muzeul Memorial "Nicolae Bălcescu" organizează pentru participanţii la programul naţional Şcoala altfel diferite programe adresate atât elevilor din ciclul primar cât şi elevilor din ciclul gimnazial. În afară de vizitarea conacului Bălceştilor şi a celor trei expoziţii, prin participarea la atelierele pedagogice, vizitatorii au posibilitatea să descopere tainele bucătăriei din vremea lui Nicolae Bălcescu, efectuează o călătorie în timp şi participă la un ceremonial în care aleg "dregătorii" din cadrul sfatului domnesc, participanţii fiind actorii principali, vor afla amănunte despre evoluţia armamentului sau vor parcurge câţiva "paşi" pe drumul de la descoperirea scrierii la era tiparului, de la stylus la… stilou şi vor scrie cu pana de gâscă şi cu tocul.

La aceste activităţi vor participa peste 650 de elevi, cadre didactice şi părinţi din judeţul Vâlcea, Argeţ, Giurgiu şi Teleorman.

Prin aceste ateliere încercăm să-i atragem pe elevi spre studiul istoriei, "cea dintâi carte a unei naţii" şi categoric o frumoasă poveste!

Impresiile celor care au vizitat conacul Bălceştilor:

"Impresionant ca de fiecare dată! O lecţie vie de istorie pentru formarea noastră ca buni români în anul centenarului Unirii! Mulţumim!" Elevii clasei a III-a E, Şcoala Gimnazială "Take Ionescu" Rm. Vâlcea, inv. Munteanu Maria

"Activităţile au fost potrivite nivelului de vârstă, deosebit de atractive şi interesante, venind în completarea şi consolidarea cunoştinţelor dobândite la şcoală. Copiii au fost încântaţi de informaţiile dezvăluite, de obiectele vechi bine conservate, fiind nerăbdători să scrie cu pana sau să devină mici arheologi." Prof. Inv. Primar Lăzărescu Cătălina, Şcoala Gimnazială Nr. 10 Rm. Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...