Administraţie

Deputatul Buican atrage fonduri pentru bisericile vâlcene

Şase lăcaşe de cult din judeţul nostru urmează să primească fiecare suma de 15.000 lei

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, a iniţiat o serie de discuţii cu reprezentanţii Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte în vederea deblocării finanţărilor pentru lăcaşele de cult.

Astfel, pentru această toamnă reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte l-au asigurat pe deputatul Cristian Buican de finanţarea a şase biserici din judeţul Vâlcea şi i-au promis acestuia că, începând cu anul 2013, vor putea fi asigurate fonduri pentru mai multe lăcaşe de cult din localităţile judeţului.

„În ultimii patru ani, guvernarea portocalie a tăiat toate fondurile destinate Bisericilor şi astfel o serie de proiecte şi lucrări deja începute au rămas nefinanţate. Dacă dorim să facem treabă pentru a asigura o viaţă mai bună cetăţenilor judeţului Vâlcea, trebuie să înţelegem, o dată pentru totdeauna, că este obligatoriu să finanţăm lucrările deja începute pentru finalizarea lor şi doar pe urmă să începem să finanţăm altele noi. Acelaşi principiu aplicat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului conform căruia lucrările începute trebuie finalizate conform unei prioritizări obiective, nu pe alte criterii, trebuie aplicat în toate domeniile, inclusiv în ceea ce priveşte finanţarea Bisericilor. Cu atât mai mult cu cât cetăţenii o duc destul de rău din punct de vedere financiar şi nu mai pot ajuta Biserica, cum o făceau acum câţiva ani”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

În urma consultării cu o serie de preoţi parohi şi edili din localităţile vâlcene, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a obţinut promisiunea finanţării Bisericilor din Câineni (parohia Câinenii Mari), Perişani (parohia Poiana), Nicolae Bălcescu (parohia Corbii din Vale), Tomşani (parohia Foleştii de Sus), Malaia (parohia Malaia) şi Călimăneşti (parohia Călimăneşti), din partea reprezentanţilor Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a celor din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. În urma dosarelor depuse de către edilii acestor localităţi, în colaborare cu preoţii parohi, fiecare dintre lăcaşele de cult enumerate mai sus va primi în această toamnă câte 15.000 de lei pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare, construcţie sau refacere a picturii, în funcţie de necesităţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...