Administraţie

Declaraţia de Reunire de la Rm. Vâlcea

Consiliul Local s-a întrunit în şedinţă festivă dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Toţi cei prezenţi au semnat ”Declaraţia de Reunire”!

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a adoptat marţi, 27 martie, o declaraţie de Reunire a României cu Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în cadrul şedinţei solemne a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, convocată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

La întrunirea solemnă au mai participat ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul Florian Marin, Florin Epure, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Vâlcea, oameni de litere, elevi, jurnalişti. Toţi cei prezenţi au semnat această Declaraţie de Reunire, care se încheie cu năzuinţa unei Românii fără graniţe între fraţi: “Ne exprimăm dorinţa de a sărbători împreună Centenarul Unirii fără ca pământul românesc să aibă graniţa la Prut“.

„Consiliul Local şi Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea:

1. Îşi exprimă solidaritatea deplină cu toate Consiliile Locale, Raionale şi Judeţene din Republica Moldova şi România şi toate celelalte entităţi care şi-au afirmat deschis declaraţiile de reîntregire naţională;

2. Îndeamnă toate unităţile administrativ-teritoriale din Republica Moldova şi România să urmeze cu încredere şi curaj acest exemplu de demnitate naţională;

3. Condamnă pactul Rribbetrop-Molotov, încheiat între Uniunea Sovietică şi Germania nazistă la 23 august 1939, pact care a dus la anexarea Basarabiei de care URSS, la arestări şi execuţii publice, la deportări în masă, la înfometare şi desnaţionalizare.

4. Solicită Parlamentelor Republicii Moldova şi României să emită e declaraţie comună privind REÎNTREGIREA ŢĂRII ŞI A NEAMULUI ROMÂNESC, după care să colaboreze şi să aprobe în regim de urgenţă un pachet de legi pentru REUNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA”, se arată în conţinutul declaraţiei căreia i-a dat citire primarul Mircia Gutău.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...