Actualitate

24 elevi vâlceni, calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şi concursurilor la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”

În urma desfăşurării olimpiadei judeţene la disciplinele din aria curriculară “Tehnologii” şi a concursurilor la disciplinele tehnologice pentru învăţământul profesional, elevii cei mai merituoşi au fost selectaţi să reprezinte judeţul la faza naţională.

Astfel, la Educaţie tehnologică s-au calificat Dragomir Ionuţ Daniel, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Nr.4, Râmnicu Vâlcea, la clasa a VI-a s-a calificat Piţigoi-Cyhaniuk Elena-Dayana, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab”, Râmnicu Vâlcea, la clasa a VII-a, Cernescu Paraschiva Alexia, de la Şcoala Gimnazială Nr.4, Râmnicu Vâlcea, iar la clasa a VIII-a, Surd Anamaria-Bianca, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab”, Râmnicu Vâlcea.

La domeniul Electronică, automatizări şi telecomunicaţii, s-a calificat la etapa naţională elevul Pătraşcu Mihai Denis, pentru clasa a XI-a, de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea. La clasa a XII-a a obţinut cel mai bun rezultat Ţoghe Răzvan Constantin, tot de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea. La domeniul Electric, electrotehnic, electromecanic s-au calificat Dulcă Andrei, elev în clasa a XI-a la Liceul "Constantin Brâncoveanu", Horezu” şi Bâscu-Lăzărescu Simona Elena, elevă în clasa a XII-a la acelaşi liceu. La domeniul Construcţii, instalaţii şi lucrări publice s-a calificat, la clasa a XI-a, Pîrcălăboiu Petruţ Veronel, de la Liceul Tehnologic "Căpitan Nicolae Pleşoianu", Râmnicu Vâlcea, iar la clasa a XII-a Oprea Cristina Adriana, de la Liceul Tehnologic "Ferdinand I", Râmnicu Vâlcea.

La domeniul Industrie textilă şi pielărie, Râciulete Alexandra Georgiana, elevă în clasa a XI-a la Liceul "Constantin Brâncoveanu", Horezu va concura la etapa naţională. La domeniul Mecanică va merge la naţională Nistor Florin Ionuţ, din clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic "Căpitan Nicolae Pleşoianu", Râmnicu Vâlcea,, iar la clasa a XII-a Vlăduţu Ionel Florin, de la Liceul Tehnologic "Petrache Poenaru" Bălceşti.
Cebuc Nicoleta Silvia elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic, Rm. Vâlcea, s-a calificat la domeniul Turism şi alimentaţie. Domeniul Protecţia mediului este reprezentat de Neg Ana-Maria Alexandra, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea şi de Cazacu Andreea Iuliana, la clasa a XII-a, de la Colegiul De Silvicultură şi Protecţia Mediului Râmnicu Vâlcea. La domeniul Analiza produselor alimentare, Gheorghe Ioana Rebeca, elevă în clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Brătianu, Drăgăşani şi Ionescu Irina, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Oltchim Rm. Valcea, vor reprezenta judeţul Vâlcea. Pentru domeniul Industrie alimentară, va concura Tiţa Elena Ermina, eleva în clasa a XI-a la Colegiul Economic, Rm.Vâlcea. De la acelaşi colegiu, pentru domeniul Economic, administrativ, comerţ, va participa la faza naţională Vîlcu Alexandra Diana, elevă în clasa a XI-a.

În primul an de desfăşurare a fazei naţionale a concursurilor la disciplinele tehnologice pentru învăţământul profesional, clasa a XI-a, judeţul Vâlcea va fi reprezentat pentru calificările mecanic auto, de elevul Stoican Ionuţ Valerian de la Liceul Tehnologic "Căpitan Nicolae Pleşoianu", Rm. Vâlcea şi pentru confecţioner produse textile, de eleva Enescu Ana Maria de la Liceul Tehnologic "Brătianu" Drăgăşani. De la Liceul Tehnologic de Turism, Călimăneşti, cei doi elevi Tomoiagă Vasile Dănuţ şi Mihăescu Maria Bianca, vor participa la calificările bucătar, respectiv ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie.

Judeţul Vâlcea va fi reprezentat la faza naţională, care se va desfăşura în perioada 2-6 aprilie 2018, prin cei 24 elevi, pentru cele 11domenii şi 4 calificări profesionale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...