Administraţie

Primar în grevă, la Mateeşti - Vâlcea

Primarul unei comune din Vâlcea a intrat de două zile în greva foamei. Edilul a recurs la acest gest, după ce, consilierii opoziţiei nu vor să voteze bugetul localităţii. Astfel că toate proiectele sunt blocate, iar angajaţii nu şi-au primit salariile. Primarul este decis să continue protestul, s-a baricadat în birou cu o pancardă şi a lipit afişe în toată primăria cum că este în grevă.

Primarul din comuna Mateeşti, Valerian Alexie, a intrat de două zile în greva foamei, imediat după ce, la şedinţa de ieri în care trebuia pentru a cincia oară să se voteze bugetul local, consilierii PSD nu s-au prezentat. În lipsă unui buget, primăria a intrat în blocaj şi nu mai pot fi plătite salarii, facturi la utilităţi, contracte. Edilul spune că cei din opoziţie îi fac viaţa grea încă de când a câştigat alegerile, supăraţi că ei au pierdut funcţia de primar. „La noi în Mateeşti este o boală mai veche a consiliului local. Nu e de astăzi. E de mai multă vreme, dar până acum parcă au fost mai altfel, mai înţelegători. Lucrurile au trecut cu greu dar au trecut. De data asta graba mea este să deblochez acest buget”, spune primarul.

Cei mai afectaţi sunt angajaţii primăriei care nu şi-au primit salariile. Consilierii PSD se apără şi dau vina pe edil că nu i-a anunţat la timp de această şedinţă şi nu au putut să studieze punctele de pe ordinea de zi. „La şedinţa de ieri nu ne-am prezentat pentru că suntem convocaţi cu o zi înainte, nu ni s-au dat materialele de şedinţă, asta e supărarea şi protestul pe care îl facem”, spune Cosmin Anghelescu, consilier local PSD.

Următoarea şedinţă de consiliu local ar putea fi organizată la sfârşitul lunii aprilie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...