Sub Lupă

Casele din Goleşti o iau la vale din cauza alunecărilor de teren

Şapte locuinţe din satul Blidari, ce aparţine comunei Goleşti din judeţul Vâlcea, sunt în pericol de prăbuşire, după ce în zonă s-au reactivat de câteva zile alunecările de teren. Zidurile caselor au crăpat, încât localnicii pot vedea prin crăpături afară. O bătrânică, de teamă ca nu cumva să se prăbuşească lucuinţa, se adăposteşte cu vaca în fânar. Autorităţile locale par depăşite de situaţie şi au făcut nenumărate adrese la toate instituţiile abilitate, însă spun că dacă nu se va interveni foarte repede, vor mai fi şi alte locuinţe în pericol. Primele alunecări s-au înregistrat aici în anul 2005.

Vasilia Văduva are 84 de ani şi locuieşte singură. De cinci zile, de când locuinţa acesteia a început să crape, bătrâna nu mai poate să locuiască aici pentru că există pericolul ca zidurile să se prăbuşească peste ea. „Am vaca aici şi pe seară mă duc în fân. Acolo dorm.” “Păi şi nu vă e frig?” “Mai pun pături, plăpumi”, spune femeia.

În situaţia acestei bătrâne mai sunt alţi şase localnici ale căror case o iau la vale văzând cu ochii. Unii dintre cei afectaţi au ajuns să vadă din patul în care dorm afară printre crăpături.

Primarul din localitate spune că pericolul nu a trecut şi, dacă nu se intervine în scurt timp, şi alte locuinţe vor fi afectate. „Acum, pe moment, sunt 8 case grav, dar în pericol sunt 30. Din toată zona de aici în jos. Nu ne bagă nimeni în seamă”, spune Dumitru Ropină, primarul din Goleşti.

Judeţul Vâlcea ocupă locul 1 în topul judeţelor cu cea mai mare suprafaţă de teren afectată de alunecările de teren.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...