Ultima Oră

Dunărea a inundat faleza de la Calafat, iar la Ciuperceni se apropie de case

Autorităţile locale sunt în alertă la Calafat, în judeţul Dolj, unde nivelul Dunării creşte de la o zi la alta, iar fluviul a inundat întreaga faleză, unde se află şi un teren de tenis, o pistă pentru biciclişti, dar şi o terasă şi un ponton. Dunărea ameninţă însă şi câteva locuinţe din Ciupercenii Vechi.

O mare de apă. Nimic nu mai aminteşte că aici, până acum câteva zile, era o plajă amenajată de autorităţile din Calafat. În urmă cu 5 zile, aici era un teren de tenis, iar doi metri mai în spate o pistă de biciclete. După ce Dunărea a crescut în această zonă cu peste un metru, întreaga plajă din Calafat a fost inundată, spune un localnic.

Locuitorii din Calafat par obişnuiţi cu acest peisaj pentru că, spun ei, în fiecare primăvară Dunărea creşte şi inundă tot în această zonă. În zona Ciupercenii Vechi, Dunărea deja a inundat un drum şi ameninţă casele. Oamenii îşi aduc aminte de anul 2006, când Dunărea a intrat în casele lor. Autorităţile sunt în alertă. ”Еste monitorizată situaţia de câteva ori pe zi. Cei de la ISU sunt pregătiţi să intervină, ştim zonele unde ar putea să apară probleme”, a declarat Dan Vîrtopeanu, administratorul Primăriei Calafat.

Veştile proaste nu se opresc aici. Reprezentanţii Apelor Române spun că Dunărea va creşte şi este foarte posibil ca peste câteva zile să atingă cota de inundaţii la Calafat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...