Actualitate

Pericol de poluare a Dunării cu deşeuri plutitoare

Prefectul Nicolae Drăghiea s-a deplasat în zona Golfului Orşova, unde a convocat de urgenţă factorii responsabili de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi şi Caraş-Severin pentru a lua măsuri de prevenire a poluării Dunării cu ambalaje de plastic şi alte asemenea deşeuri.

Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, a creşterii nivelului Râului Cerna şi afluenţilor acestuia, la intrarea în Golful Cerna a fost semnalată apariţia deşeurilor plutitoare, în special ambalaje de plastic, deşeuri ce sunt aduse de ape prin antrenarea unor depozite neautorizate aflate în albia minoră a râurilor.

Nicolae Drăghiea a dispus să fie luate măsuri de oprire şi colectare a deşeurilor prin montarea în zonă a unor baraje plutitoare, precizând ca, în acelaşi timp, să fie luate şi toate măsurile de prevenire a căderii în apă a personalului care efectuează aceste operaţiuni.

Reprezentanţii celor două instituţii responsabile de administrarea acestor ape au dat asigurări că au o colaborare foarte bună şi vor lua toate măsurile necesare pentru a nu se repeta efectele produse în urmă cu cca. 10 ani, când faleza Orşovei a fost invadată cu asemenea deşeuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...