Sport

Gazonul de pe stadionul din Bănie ar putea fi schimbat

Constructorul stadionului din Bănie va răspunde pentru accidentarea fotbaliştilor care juca în continuare pe gazonul foarte prost de pe arena Ion Oblemenco. Cel puţin aşa susţine primarul Craiovei care s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii firmei constructoare, cu cei de la FRF şi Compania Naţională de Investiţii şi s-a decis că, în cazul în care starea gazonului nu se va ameliora, la sfârşitul campionatului gazonul va fi schimbat. Gazonul a fost montat în august anul trecut şi se întinde pe 10.000 de metri pătraţi.

Autorităţile locale din Bănie le-au cerut celor de la firma constructoare să ia măsuri şi să răspundă pentru starea gazonului care ar putea oricând să ducă la accidentarea fotbaliştilor pentru că la fiecare meci bucăţi din gazon se desprind. „În România există o lipsă de experienţă pe aşa ceva. Ceea ce s-a întâmplat la Craiova s-a întâmplat mult mai grav la Naţional Arena care a fost primul, s-a întâmplat foarte grav la Cluj Arena, se întâmplă peste tot, lipsa de experienţă a constructorului român şi cazul străinilor pentru că ştiţi că la Craiova e angrenată o firmă olandeză”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Reprezentanţii firmei constructoare fac tot posibilul să refacă gazonul şi dacă nu va fi posibil va fi schimbat. „Pentru monitorizarea gazonului de pe stadion sunt montaţi senzori şi camere de supraveghere, care urmăresc temperatura, umiditatea, expunerea la razele solare ale gazonului. Pe baza informaţiilor primite se stabileşte un program de mentenanţă inclusiv a utilizării optime a lămpilor de fotosinteză. Astfel, utilizarea acestora se face profesionist, după un program bine stabilit rezultat atât din informaţiile colectate din senzori cât şi funcţie de condiţiile meteo. Săptamânal se primesc de la societatea din Olanda rapoarte cu parametrii agro-tehnici care sunt variabili în condiţiile de exploatare a oricărei suprafeţe de joc din gazon natural”, se arată într-un comunicat al CNI.

Stadionul care a costat 52 de milioane de euro a fost inaugurat în noiembrie, iar gazonul a fost montat în august.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...