Administraţie

13 localităţi din Dolj au beneficiat de cadastru gratuit

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, alături de vicepreşedintele Cosmin Vasile şi de administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, la evenimentul organizat la sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, în cadrul căruia le-au fost înmânate reprezentanţilor autorităţilor publice din 13 localităţi documentaţiile tehnice realizate în mod gratuit, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat relaţia eficientă de conlucrare între administraţia judeţeană şi OCPI şi a apreciat, de asemenea, implicarea şi deschiderea manifestate de primari în procesul de elaborare a cadastrelor. „OCPI Dolj este o instituţie importantă, cu care Consiliul Judeţean a lucrat şi continuă să colaboreze foarte bine. Numai dacă ne-am referi la situaţia noastră, pot spune că avem, la nivelul CJ, numeroase proiecte, derulate fie cu fonduri europene, fie cu finanţare din bugetul propriu sau cel de stat, în cazul cărora punctul de pornire este reprezentat de documentaţiile furnizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Suntem foarte conectaţi la activitatea acestei instituţii şi doresc să-i felicit pe toţi cei care îşi desfăşoară misiunea sub semnul legalităţii şi al profesionalismului. Prin prezenţa noastră, a conducerii CJ Dolj, la acest eveniment, dorim să transmitem semnalul că suntem alături de întreg corpul de profesionişti ai OCPI, oameni care au reuşit, prin munca lor, să consolideze prestigiul acestei importante instituţii a judeţului“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Totodată, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat rolul notabil pe care îl are Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în derularea iniţiativei privind crearea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. „Unul dintre cele mai importante demersuri pe care le-a realizat colectivul de la OCPI Dolj în această perioadă – şi doresc să adresez mulţumirile noastre pentru implicare – vizează documentaţia terenului necesar pentru construirea Spitalului Regional, lucrare care a fost finalizată săptămâna trecută. Şi în această privinţă am colaborat foarte bine, am păstrat legătura zilnic, astfel încât am reuşit să ne coordonăm cu operativitate şi să transmitem în cel mai scurt timp conducerii Ministerului Sănătăţii faptul că, pe plan local, a fost definitivată această documentaţie. Ieri după-amiază, a avut loc o videoconferinţă, la sediul Prefecturii Dolj, la care am participat noi, reprezentanţii autorităţilor locale şi ai instituţiilor implicate în proiectul spitalului, alături de furnizorii de utilităţi, context în care am discutat cu domnul secretar de stat Cristian Vasile Grasu, din cadrul Ministerului Sănătăţii, şi cu experţii care asigură serviciile de consultanţă şi de proiectare. A fost un bun prilej pentru a clarifica o serie de aspecte legate de acest demers vital pentru regiunea noastră.

Înţelegem că în viitoarea şedinţă a Guvernului va fi promovat proiectul de hotărâre pentru transferul terenului de la Ministerul Apărării Naţionale, astfel că vom avea asigurate cele aproape 27 de hectare necesare pentru construirea spitalului. Totodată, s-a convenit ca întreaga echipă de specialişti să se reunească la Craiova, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, în data de 24 aprilie, pentru a aprofunda discuţiile şi a analiza progresele realizate în acest proiect“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...