Actualitate

Federaţia Sindicală Hipocrat anunţă grevă generală

Medicii şi întreg personalul din sistemul de sănătate, afiliaţi Federaţiei Sindicale Hipocrat şi nu numai, decid deschiderea conflictului de muncă şi parcurgerea etapelor legale în vederea  organizării grevei generale.

„Suntem profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi şi de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar, precum şi de întârzierea elaborării unui regulament de acordare a sporurilor. Prin urmare, trecem la strângerea semnăturilor pentru îndeplinirea condiţiilor de grevă. Vom parcurge etapele legale, vom avea o grevă de avertisment de două ore şi la finalul acţiunii vom declanşa greva generală pe perioadă nedeterminată”, a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat din Dolj.

Semnalele de alarmă au fost trase şi anterior, prin acţiuni spontane, individuale, ale biologilor, chimiştilor, ale personalului din cadrul direcţiilor de sănătate publică, înainte şi după dezbaterile din comisiile din Camera Deputaţilor şi ori de câte ori salariaţii noştri au fost nemulţumiţi de modul în care s-a ţinut cont de intervenţiile, opiniile şi argumentele sindicatelor.

Federaţia Hipocrat a semnalat în ultimele luni o serie de aspecte legate de discriminările şi inechităţile salariale, transmiţând amendamente în vederea modificării sau completării unor acte normative în vigoare sau în fază de proiect.

REVENDICĂRI.
Federaţia Sindicală Hipocrat solicită:

- Aplicarea grilei de salarizare pentru tot personalul încadrat în sistemul de sănătate
- Aprobarea regulamentului de sporuri conform anexelor I-IX
- Reevaluarea art. 25 din legea salărizarii unitare şi limitarea lui exclusiv la sporul de condiţii
- Reevaluarea legii salarizării şi corectarea inechităţilor create între categorii profesionale, atât din interiorul sistemului de sănătate, cât şi în comparaţie cu alte categorii profesionale de bugetari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...